Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Metoo Too Much To Me, MTMTM !
2019. március 14. írta: LucretiaBorgia

Metoo Too Much To Me, MTMTM !

Zöldkapszula sorozat VII. rész

bemutato1_1.jpg

enraged-804311_960_720.jpg

 

A bemelegítő téma a Michael Jackson (MJ) film, mi más. A HBO csinált egy filmet, dokumentum, tényfeltáró jelleggel, amiben azt viszik filmre, hogy MJ egy pedofil erőszaktevő szörnyeteg. Csak úgy. Épp most.

És mit nem ád Isten ezt még csak véletlenül se tiltotta be a híres, hírhedt amerikai prüdéria. Már pusztán amiatt, hogy érzelmileg felkavaró, önmagában erkölcstelen a tartalma. 

Sokan megszólaltak már.

Többen azt firtatták, elemezték, szociálpszichológiázták, hogy a szerzővel kapcsolatos erkölcsi közmegítélés mennyiben hat ki a műre. Nagyjából senki se mert határozottan állást foglalni, biztonságosan arra jutottak, hogy sok-sok év távlatából, ennek jelentősége fokozatosan csökken.

Ugye, nehéz erre válaszolni, mert a zIstenke tudja, kiről mi derül ki még, akit ma istenítünk….

Magánvéleményem, hogy ez erősen függ attól, hogy mit tett az illető és az akkor és most milyen megítélés alatt áll/állt. Még az emberölés sem volt mindig bűn, üldözött és szankcionált.

Az ókori görögöknél a homoszexualitás normális szexualitásnak számított, akár férfi, akár női részről. Az ókori Rómáról meg ne is beszéljünk, ott aztán volt minden, ami Szodoma és Gomorra és még tovább. Folytathatnám tovább a végtelenségig, napjainkig, ahol a világban egyszerre van jelen a vad feminizmus meg a nők megkövezése. Elképesztően összetett ez a dolog.

Persze a gyermekek szexuális zaklatása az bűn, az elmúlt mintegy 80-100 évben már az. MJ pedig már ebben az időszakban élt.

Egy vlogger (Czibók László) azt vette górcső alá, hogy hol voltak a szóban forgó, akkor kiskorúak szülei. Meg azt, hogy ugyan már, vajon miért pont most, MJ 2009-ben meghalt ? Kiváló kérdések ezek, szó se róla !

Igen, a szülők vajon anno miért hagyták, hogy a kisfiúk MJ-vel lakjanak és esetleg stb. ? A kérdés költői, a válasz meg sok pénzért, azért. De tovább megyek, ha a szülők olyanok voltak, amilyenek,  a gyermekvédők hol voltak ? Abban az országban, ahol egy gyerek elesik és a hárombetűs kommandó megszállja az utcát. Pedig ez a „gyermek/fiúcska” szeretet MJ részéről média nyilvánosan zajlott.

Miért pont most ? Csak tippelek. A pénz elfogyott ÉS aktuális a téma. Ki jön rá miért még ? Naaaa…..

Még egy percet adok.

Mert MJ halálának 2019. június 25-én lesz a 10 éves évfordulója. Újra témába lehet dobni!

És még miért ? Most nem adok gondolkodási időt.

Mer már itt van nekünk a metoo, aminek tagadhatatlan alapeleme a „most már én is merek szólni”, „most jöttem rá mit tettek velem”. 

És most vezessük össze a fenti szálakat és essék szó a jogról !

Kettős kockázat

aa.jpg

(Nekem amúgy tetszett a film is, pedig  lehúzták a kritikák.) 

Nagyon leegyszerűsítem és rövidre fogom. Minden jogrendben jellemzően van egy olyan szabály, amely azt biztosítja, hogy a végtelenségig ne legyenek függő ügyek, ésszerű időn belül lezáruljanak a perek és az emberi/anyagi viszonyok nyugvópontra jussanak. Ez is a jogbiztonság része. Az első szofisztikált jogi szabályrendszer, a római jog alkotta meg a fogalmat „ítélt dolog” (res judicata) néven. A kontinentális, így a magyar jogrendben is jelen van ez az intézmény.  Az angolszász jogrendekben kettős kockázat-ként szokott megjelenni. Bárhogy is hívják a lényege az, hogy ha egy ügyet a bíróság jogerősen eldöntött, akkor ugyan abban az ügyben ugyanazon személy ellen nem lehet újra eljárást indítani. Ez a civil és büntető ügyekre egyaránt vonatkozik. Persze ha az eljárásban el nem bírált bizonyíték, tény, körülmény merül később fel, akkor újra pert lehet indítani (ennek szokott lenni időbeli korlátja).

Meg úgy általában is elmondható, hogy a jogszabályok azért kellenek, hogy lássuk mit lehet és mit nem, minek mi a következménye, és, hogy biztosítva legyen, hogy mindenkire nézve azonos szabályok kerüljenek alkalmazásra. Elvileg. Elvileg a boszorkányperek ideje lejárt, értsd, amikor rád fogták, hogy boszorkány vagy, és már pattanhattál is máglyára szublimálni. 

Mindezek tükrében a jogász 2x is felvisít bennem.

Az első…..

MJ-t 2005 júniusában minden vád alól felmentette az esküdtszék (ami direkt csak fehérekből állt, nehogy fekete részrehajlás gyanúja merüljön fel, gondolom én). Az összes szóba jöhető bűncselekménnyel megvádolták, szám szerint 9-el. 200 tanút hallgattak meg, lényeges tanúkat kaptak hazugságon. Ott volt a lehetőség, hogy mindenki csatlakozzon, akinek állítólag ártott. Felmentették, ítélt dolog. Még egyszer ugyanazért perbe fogni nem lehet.  2009-ben MJ meghal. Majd most 2019-ben nem csak megszellőztetik a dolgot, hanem filmet csinálnak, annak alapján, amit elképzeltek, az állítólagos áldozatok, állítólagos elmondása alapján.(Pedig lassan 2 éve metoo van.)

És leadják. És ez rendben van. Mert ki merné mondani, hogy nincs ? Ha csak megemlítik, hogy zaklatás, pedofília, kész az ítélet. A „vádlott” meg nem tud védekezni, mert halott. Ez legalább olyan ízléstelen, erkölcstelen és jogellenes, mint a pedofil molesztálás. Rágalmazás. Állítás, bizonyítás nélkül.

A második….

A legnagyobb problémám ezzel a zaklatás dologgal, hogy mindig valahogy utólag derül ki - az ami amúgy is nehezen bizonyítható - ez esetben 14 évvel a per lezárulta után. Ja, mert csak most jöttek rá az áldozatok, hogy zaklatták őket, értem. Habár már jó ideje nagykorúak. Ilyen sok idő elteltével ugyan mit lehet tisztázni, bizonyítani, pláne egy halottal kapcsolatban. A metoo a nagyok játéka, na ! A lé a tét. 

woman-228177_960_720.jpg

 A kicsik meg kullognak utánuk, az átlagemberek, divatból. Mert, ha a celebeknek van metoo, akkor nekik is.  Az eredmény meg teljes magatartás és szerep deformitás az átlag embernél. A metoo egy bulvár színjáték.

Ez a mozgalom az igazi zaklatást nem fogja megoldani a kisember számára. Az igazi zaklatás az, ha tűrnöm kell, hogy a felettesem megjegyzéseket tegyen, hozzám érjen, fogdosson, a „jó” magaviseletemtől tegye függővé, hogy kapok-e valamilyen juttatást. Miért kell tűrnöm ? Mert kell a pénz, a fizetésem, mert nem akarom elveszteni a munkám. Ez sajnos nem befolyásolható mozgalmakkal vagy jogszabályokkal. A kiszolgáltatott helyzet, az kiszolgáltatott helyzet. Ma, most, úgy gondolom, hogy nincs megoldás.

 És igen! Sohasem tudjuk meg az igazat. Arról se, hogy molesztált-e gyermekeket, arról se, hogy ki mennyiért hallgatott vagy hazudott. Állítások állnak egymással szemben, minden ilyen esetben. Ha van erőszak, vizsgálat dns, stb., még akkor is nehéz tisztán látni. Annyi mindent ki lehet cselezni. Pénzért pedig bármit. (Filmajánló: Ártatlanságra ítélve, Harrison Ford-dal) De ugyanakkor sebeket se lehet évtizedekig nyitva tartani. Ha bármi is történt, megtörtént. Rég. Ha el is követett MJ bármit, már nem bűnhődhet megérte. Ha a zenéjét büntetjük az megfelelő elégtétel, bosszú lenne?

face-2083418_960_720.jpg

Sokan kiáltanak jó pszichológus után, aki majd eldönti, hogy hazudik-e a „vádló”, pl: MJ jelenlegi befeketítője. Sajnos ez objektíve nem eldönthető, szubjektíve meg nem szabad eldönteni. Így aztán passz. Ez az út nem járható. A mentális betegek kiváló manipulátorok amúgy is. 

Az igazság az, hogy a tények nem megismerhetőek az információs társadalomban, a digitális világban, sem ilyen ügyekben, sem másokban. (Filmajánló: A farok csóválja..De Niro-val, Dustin Hoffman-nal) Ahogy a mondás tartja: Az információs társadalomban, csak információ nincs !

Marad a saját hitünk, logikánk legfeljebb, mindenki kitalálhatja a saját igazát, jobb nincs úgyse.

 

Nea

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesasopeauxroller.blog.hu/api/trackback/id/tr5614688446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sally and Billy 2019.03.17. 10:14:09

@szociál: Mármint a Wade? Azt tudtad, hogy állítólag miatta ment szét anno Britney és Justin? Merthogy ő volt az a koreográfus, aki sunyiban elvette Britney 'szüzességét', miközben szegény Justin türelmesen várt rá.

De persze erről is a csúúúnya Jacko tehetett, merthogy volt pofája telefonon kérdezgetni Wade-et, hogy milyen Britney, szexi-e, meg hogy bemutatná-e őket egymásnak. És nyilván ha ezt nem csinálta volna, akkor szegény, ártatlan kis Wade-nek tutira eszébe sem jutott volna rámozdulni :D

Womb Raider 2019.03.18. 08:23:51

@LucretiaBorgia: " Ki tudja, h az a srác aki megvádolta, nem illegette-e magát, hires gazdag szinesz, és melegként, pláne régebben abszolút kiszolgáltatott, a szerencsétlen meg azt hitte pálya van.
Ezt se tudhatjuk meg soha....
És azonnal ki lett rúgva."

Szerinted, akik ilyen döntést hoztak, azok csak a vászonról (nem arról... ) ismerik Szpészit? Szerintem szakmai berkekben is csak azokat áldozták be, akiknél zörgött a haraszt rendesen.
De amúgy... mondhatnám azt is, hogy kuuurva nagy a jólét, meg sok a rérő időnk, hogy folyton mások portája előtt sepregetünk.

@Sally and Billy: "A most folyó ügyeknél viszont teljesen más a helyzet. Mert ártatlanság vélelme ide vagy oda, ilyenkor akkor is az a legfontosabb, hogy amíg be nem bizonyosodik a vádlott ártatlansága/bűnössége, addig se legyen esélye új áldozatokat szedni. Szóval ezeknél igenis indokolt a figyelemfelhívás."

??? Szerinted mennyire újdonság, hogy ahol hatalom, ott korrupciós is van? Mert sajnos sok esetben ez nem több, mint természetbeni juttatás előnyöket remélve. .. meg van, akinek befektetés :) Az viszont jogos felvetés (talán Boriska részéről? ) hogy a szülők felelősségét feszegeti. Talán nem ártana őket is néhanapján a vádlottak padjára ültetni, talán annak is lenne némi visszatartó ereje.

@Szőkenőő: "Nem is tudom, talán az ártatlant vádolók mjntha nem lennének tisztában a cselekedetükkel, hogy a puska visszafelé sülhet el. De van, hogy addigra már késő."
Nah..ja.. annyit kiabálunk már farkast, hogy amikor tényleg eljön, már csak azért imádkozhatunk, hogy a lompos pici legyen és puha.

notC 2019.03.18. 11:14:52

A fácsé Gumiszobájában is érdekes kis komment szekció alakult a hír kapcsán, miszerint a britt x-faktor kitiltotta Jacko-t... Többen érdeklődnek, hogy a katolikus egyházat mikor tiltják be, illetve, hogy Picasso képeit mikor fogják nyilvánosan széttépni (mondjuk ezt nem értem, de majd mindjárt utána olvasok, hogy ő csak metoozott, vagy pedofil is volt?)

notC 2019.03.18. 11:30:10

Az áldozathibáztatással kapcsolatban azért lenne egy aprócska gondom...
Vajon mikortól kezdődik az egyén saját felelősség vállalása, mikortól tekinthető valaki nagykorúnak, mikor léphet érvénybe a tettek és következmények elve?
Minap volt hír, hogy Berlusconi unga-bunga partijain szereplő egyik csajszi meghalt. Róla azt kell tudni, hogy fiatalkorú prostiként vett részt ezeken a partikon, ahol "mindenki meztelenül táncolt". A halálának (és persze életének) körülményei is elég zavarosak, de a hír egyértelműen arról szól, hogy "fiatalkorúakkal szexelt az amúgy ezért elitélt ex-miniszterelnök".
Nem tudom... Valahogy nekem nem jön simán hogy "szegény áldozat"... Ahhoz én nem tudok eleget. Hogy kényszerítették, vagy önként lett prosti? Emberrablás áldozata, lánykereskedelem, vagy csak a könnyű pénz? És hát igen... Minek is ment oda? Szövőnőként, irodistaként, vagy földművelőként nem tudta volna (amúgy tényleg meglévő!) szépségét kamatoztatni?

Félreértés ne essék! Teljes mértékben elutasítom és elítélem az erőszak minden formáját, különösen ha az gyermekeket érint! Viszont azzal, hogy valaki cseperedik, egyre több felelősséggel tartozik önmaga és mások iránt is. Egy 14-16 éves lánynak tudnia kell, hogy akár egy korabeli sráccal, akár egy idősebb faszival szexel, akkor annak lehetnek következményei, stb... És nem feltétlen az, hogy jó sok pénzt kap érte. Pláne nem 10-20 évvel később....

Womb Raider 2019.03.18. 11:53:52

@notC: "Viszont azzal, hogy valaki cseperedik, egyre több felelősséggel tartozik önmaga és mások iránt is. Egy 14-16 éves lánynak tudnia kell, hogy akár egy korabeli sráccal, akár egy idősebb faszival szexel, akkor annak lehetnek következményei, stb..."

KELLLENE... és itt megint bejön a szülői felelősség.. de egyik sem menti fel a cukrosbácsikat, vagy a szereposztó díványokat üzemeltetőket.. és tényleg ne akasszuk már fel a csóri áldozatokat.

Yotengri 2019.03.18. 12:17:02

@Womb Raider: a metoo mozgalom onnan indult ki, hogy felnőtt, ivarérett nők azért feküdtek le a weinsteinnel mert filmszerepet kaptak cserébe. Nem ártatlan báránykák, hanem egy csereüzlet résztvevői.
Vagy a másik csaj akit kinyalt a pasi és ez számára erőszak volt... hahaha.
Na ezek az "áldozatok" relativizálják és összemossák a valódi nemi erőszak áldozatok szenvedését.
De már ezért a fenti mondatért kitagadnak hálivúdból ahogy tették Catherine Deneuve-vel meg Matt Demonnal.
Ja és senki nem menti fel a cukrosbácsikat, ezt kár volt ide csúsztatnod mint

Womb Raider 2019.03.18. 12:33:25

@Yotengri: A #metoo mogalom szerintem is baromság.. de szerintem ne egyszerűsítsd le.. igen, voltak akik abban a reményben feküdtek alá a döntéshozó férfiaknak, hogy így a suncijukkal korrumpálják azt és előnyhöz jutnak.. meg voltak azok, akik számára nyilvánvalóvá vált, hogy ezen a pályán nem juthatnak túl egy szinten, ha ezt az akadályt ki akarják kerülni.. nagyon nem mindegy. Az előbbiek a #metoo-ban egyfajta lehetőséget láttak abban, hogy a kétes hírnevüket kipolírozhassák picit.
Igen, ebben egyet értünk. ..és van a kiskorúak ellen elkövetett disznóságok sokasága, amire szintén akad példa a sóbiz világából.. (más hasonlóságok mellett). a klasszik: Polanski egy plusz egy ügye..vagy Chaplin vonzalma a 18 mínuszos lányokhoz...esetleg érintőlegesen Salinger. Valahogy mindegyiküket védte a szakma betyárbecsülete és csak haláluk után sok-sok évvel később esett szó fura dolgaikról.

Sally and Billy 2019.03.18. 12:59:16

Már megint azok a fránya alternatív univerzumok.

@notC: Az én univerzumomban Berlusconit már rég felmentették. A lányt pedig megmérgezték, ezért került be a halála a hírekbe. Vagy szerinted ezen nincs is mit tárgyalni, mert egy kis prostival még azt is meg lehet csinálni, mert minek ment oda?

@Yotengri: 1. A metoo sokkal régebben született.
2. A te verzióddal szemben a nők azt állítják, hogy Weinstein erőszakkal lefogta őket, így dugta beléjük a farkát/nyelvét. De te biztos jobban tudod, hiszen ott voltál...

Na, további jó tobzódást a kis facebook realitytekben.

Yotengri 2019.03.18. 13:33:29

@Sally and Billy: jaja tipikus sértett feminista hozzáállás. Vitázni érvelni nem érdemes, nektek safespace kell ahol csak ti léteztek.
Egyébként biztos volt erőszak is meg volt önként dalolva lefekvés is. De most mindent összemosunk. És halált kiáltunk azokra a férfiakra, akik utánafütyülnek egy nőnek. Mert az is halálos bűn, szexizmus, az elnyomó patriarchátus évezredes reflexe, amiben a nők rabszolgaként sínylődnek.

Hallgatom a legnagyobb ballib agymosó rádiót hétvégén és hősként ünnepelnek egy csajt aki "zaklatás naplót" vezet. És már 18 eset belekerült, amikor beszóltak, ciccegtek, fütyültek utána.

Yotengri 2019.03.18. 13:34:03

@Sally and Billy: Te bezzeg ott voltál, te már csak tudod. :-)P

notC 2019.03.18. 13:43:13

@Womb Raider: "Fura dolgok" szerintem mindig is voltak, vannak és lesznek is. Rendszerint a résztvevők kölcsönös beleegyezésével. Ez így ebben a formában csak akkor hírértékű, ha van mögötte érdek, pénz, hatalom.
És ne keverjük a szezont a fazonnal! Az áldozat (bár biztos nem egyszerű meghúzni a határt!) sokszor csak nézőpont kérdése, hogy áldozat, vagy közreműködő, netán szimplán csak gondatlan, valahol a saját sorsát író tudatlan (vagy éppen tudatosan ezt az utat választó?) valaki, akit bizony néha még most is ugyan úgy megerőszakolnak akkor, amikor bizonyos érdekcsoportok felhasználják.

Ha már erőszak! Fél éve volt hír, hogy 4 kölyköt lecsuktak, mert megerőszakoltak egy fiatalkorút. Az ítélet jogos, nem kérdőjelezem meg! Viszont a történet háttere érdekes (ez azért nem volt benne a sajtóban). Szóval a gimis majdnem 18 éves csajszi a haverjaival bulizott, mindenki alaposan leitta magát, majd a csajszi a többiek előtt kefélni kezdett az egyik sráccal, majd a páros kvázi behúzta a partiba a többi fiút is. Az egyik hülyegyerek felvette mobillal, hogy milyen klasszul partiba vágták a csajt. Konkrétan mindenki örült, mert "milyen jó buli volt!". Másnap anyuka meglátta a videót és kiverte a patáliát, feljelentette a srácokat.
Ugye nincs jogom hümmögni, kétkedni, hogy ha a kiscsaj tudvalevőleg könnyűvérű volt, hogy vajon nem volt-e ebben a történetben némi felelőssége neki is? Hogy a srácok és szüleik a sárga földig le lettek húzva egy életre? hogy kb most tanulják ki a börtönben a bűnöző életet, mert továbbtanulni, rendes munkához jutni már soha nem lesz esélyük? mert a lány csak egy szegény áldozat?

A "minek ment oda" arra vonatkozik, hogy bizony a dolgok ritkán fehérek és feketék, és hogy nem olyan egyszerű ez az egész, és hogy az éremnek néha van másik oldala is....

notC 2019.03.18. 13:51:38

@Sally and Billy: "Vagy szerinted ezen nincs is mit tárgyalni, mert egy kis prostival még azt is meg lehet csinálni"

Miről is beszélünk?
Arról, hogy egy ember erőszakos cselekmény áldozata lett (bár legutóbbi hírek szerint öngyilkos volt, de ugyebár még nem tudjuk). Vagy arról, hogy egy híres ember által megdugott csajszi meghalt?

Azt érts, hogy szóba sem jön az, hogy egy bűnös ne nyerje el méltó büntetését, legyen szó gyilkosságról, erőszakról, lopásról, bármiről! Hanem inkább az a kérdés (számomra), hogy miért van az, hogy minden bűncselekményben, szabálysértésben vizsgálják a körülményeket (pl. be volt-e zárva a kocsid, lakásod, stb.. próbáltad-e elkerülni a balesetet, megtettél-e mindent a biztonságod érdekében, stb...), de kétség sem merülhet fel, hogy minden nő tiszta lelkű, ártatlan áldozat, és minden férfi egy erőszaktevő, csak van akiről még nem derült ki!

Sally and Billy 2019.03.18. 13:53:20

@Yotengri: Látom, a szövegértés nem az erősséged...

"felnőtt, ivarérett nők azért feküdtek le a weinsteinnel mert filmszerepet kaptak cserébe. Nem ártatlan báránykák, hanem egy csereüzlet résztvevői."

vs

"a nők azt állítják, hogy..."

Na, így már képes vagy felfogni a különbséget az állításaink között?

És a valóságban ki is mossa össze? Te, aki azt állítod, hogy össze van mosva, vagy azok, akik arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a zaklatásnak különböző fokozatai vannak, és egyiket sem köteles senki elviselni?

Sally and Billy 2019.03.18. 13:55:46

@notC:

"de kétség sem merülhet fel, hogy minden nő tiszta lelkű, ártatlan áldozat, és minden férfi egy erőszaktevő, csak van akiről még nem derült ki!"

Ezt most érvnek szántad, vagy csak elgurult?

LucretiaBorgia 2019.03.18. 13:56:28

@notC: Ott a nagy büdös piros pont !!!!!!
Az egyházat tényleg mikor tiltják ?? Pláne, hogy még homokos pedofilía is...
Érdekelne, hogy melyik populáció nagyobb ? A celeb vagy a papi ?
Ráadásul nincs cserébe se lové, se filmszerep...
Hogy ez miért is nem jutott eszembe ?
Köszi !

Womb Raider 2019.03.18. 14:09:33

@notC: Tehát... szerinted az amúgy normális, ha a nők arra szocializáltak, hogy az érvényesülésük felé vezető úton előbb-utóbb be kell vessék a lábuk közti nehézfegyverzetet? Ez ilyen hallgatólagos társadalmi szerződés? Hiszen a csata tüzében edződik csak igazán a fegyver, el meg nem kopik..

Nem fura, hogy ezen cselekmények zöme férfiak számlájára írható? Akik a létező vagy csak sugallt hatalmukat (kapcsolataikat) kihasználva nem utasítottak vissza egy kis mellékest? Az első éjszaka joga is olyan határeset lehetett, ahol valójában a frissen lett menyecske kacérkodott az urasággal, ugye?

"Ugye nincs jogom hümmögni, kétkedni, hogy ha a kiscsaj tudvalevőleg könnyűvérű volt, hogy vajon nem volt-e ebben a történetben némi felelőssége neki is? "
Egyértelműen volt felelőssége, sőt, a szülőknek volt csak igazán... én simán előszedtem volna mindet.. és nekünk, a társadalomnak is van felelőssége.. mert úgy ítéljük meg, hogy minek ezt bolygatni, jól érezték magukat, egymást... nincs itt semmi látnivaló... illetve mégis :)
Nem azzal van a baj, hogy hasonló korú fiatalok szexeltek, hanem az, hogy az erről készült videót a lány tudta nélkül megosztották.. bár nem ismerem a pontos ügyet, szerintem ez és az lehetett a gebasz, hogy a lány nem igazán volt olyan állapotban, hogy döntést hozzon. Ezért a világ legtöbb kultúrállamában ugyanígy szankcionáltak volna.
Belinkelnéd a konkrétumokat is tartalmazó írást?

"Hogy a srácok és szüleik a sárga földig le lettek húzva egy életre? hogy kb most tanulják ki a börtönben a bűnöző életet, mert továbbtanulni, rendes munkához jutni már soha nem lesz esélyük? mert a lány csak egy szegény áldozat?"
Ez kissé demagógra sikeredett...
Ha börtönbe kerülsz, akkor automatikusan bűnözővé is kell válnod?? ..és mit szépítsük.. a jog jelenlegi állása alapján a lány áldozat. Bár én nem voltam ott.. ahogyan te sem..

Womb Raider 2019.03.18. 14:12:33

@LucretiaBorgia: "Az egyházat tényleg mikor tiltják ??"

Ejnye.. milyen jogász kend??? Kollektív bűnösség? Ez valami új? Aztán ha már szóba került.. miért nem rögtön vallási szintre megyünk?? Hiszen vannak szép számmal vallásos szexuális bűnözők...

LucretiaBorgia 2019.03.18. 14:15:02

@Sally and Billy:Ezzel az egésszel az is a nagy baj, ahogy írtam, állítás áll állítással szemben. Kérdem én, az a színésznő, akit tényleg megerőszakoltak (és válasszuk már tényleg el az egyéb kellemetlenkedéstől) miért nem ment el legalább orvoshoz, még ha nem is tett feljelentést ? Ha erőszak volt, akkor annak testi nyoma van és akkor ma fel tudna mutatni egy papírt. Lehetne az orvost tanúnak hívni. Vagy, ha meg elkábították a nőt pl. akkor miután magához tért még meg lehet állapítani mit adtak neki, vagy vannak testi nyomok.

Ha engem megerőszakolnának, biztos rohannék az orvoshoz, nem csak az erőszak miatt, hanem a kórságok és a terhesség miatt, az egy másik dolog, hogy aztán feljelentem, megveretem az elkövetőt vagy bármi. Valahogy a celebek mintha nem rohantak volna orvoshoz.

LucretiaBorgia 2019.03.18. 14:21:11

@Womb Raider: nyilván szimbolikus :)
De ! Talán ha a cölibátust megszüntetnék, akkor férfiak normálisan is szexelhetnének.....mára már semmi értelme, másképp is megvédhető az egyházi vagyon.
Részben megoldaná a problémát, meg az is, hogy a meleg kapcsolatokat (két felnőtt egyházfi között értem) nem bűnként kellene titkolni.

notC 2019.03.18. 14:27:38

@Womb Raider: "Belinkelnéd a konkrétumokat is tartalmazó írást?"

Csemetém korosztályába tartozó érintettek, az egyik hajdan még volt nálunk pizsama partin akkoriban, amikor olvasni tanultak...
Sajnos a börtön nem az a hely, ahol csiszolják az értelmet, hanem az, ahol baltával faragják az embert... Aki meg onnan szabadult, az jó esetben segédmunkás lehet, ugyanis elég szarul néz ki a CV-ben, hogy 2018-2022 - Csillag börtön, 212-es rabosított

Womb Raider 2019.03.18. 14:47:05

@LucretiaBorgia: Tudunk nem kevés, egyház nélkül, szexuális életet élő rabbiról is, akik megmerültek a mocsokban.. velük mi legyen? Szerintem a cöibátus eltörlése nem 'endlösung'.
A hatalom a lényeg.. a másik feletti fizikai/mentális hatalom hívja elő a szörnyeteget.
"Ha erőszak volt, akkor annak testi nyoma van és akkor ma fel tudna mutatni egy papírt."
Ahhhogyne.. neémi tudatmódosítás után gyakorlatilag szexuális segédeszközzé silányul (silányítható) bármely lány. Nem feltétlen fog egyáltalán emlékezni sem.. csak amikor meglátja a kedélyes ökörsütésről készült hómvideót a padtársa mobilján.
"Ha engem megerőszakolnának, biztos rohannék az orvoshoz, nem csak az erőszak miatt, hanem a kórságok és a terhesség miatt, az egy másik dolog, hogy aztán feljelentem, megveretem az elkövetőt vagy bármi. Valahogy a celebek mintha nem rohantak volna orvoshoz."
Mondod ezt most.. azért talán számodra sem annyira meglepő, hogy sokak számára ez olyasféle stressz, sokkhatás, amiből nehéz 'felállni' Van ennek szakirodalma , nekem egészen hihető .. áldozatnak lenni nem fáklyás menet. Mire elégtételt kap, párszor megforgatják benne a kést.

@notC: "Aki meg onnan szabadult, az jó esetben segédmunkás lehet, ugyanis elég szarul néz ki a CV-ben, hogy 2018-2022 - Csillag börtön, 212-es rabosított"
A Csillag mondjuk nem a legjobb referencia.. de efféle 'gyerekcsínyek' miatt nem is kerülnek oda emberek.. manapság meg amúgy egyáltalán nem akkora kényszer az erkölcsi egy amúgy tisztességes munkahelyhez.

Yotengri 2019.03.18. 20:26:48

A metoo témához egy érdekes adalék. Ide másolom szó szerint:

A Wall Street elkezdett félni a nőktől.

Nem várt negatív következményekkel járt a #metoo-mozgalom az amerikai üzleti életben – írja a Bloomberg. A nők ellen, részben a munkájukhoz köthetően elkövetett szexuális zaklatások elleni fellépést hirdető mozgalom elindulása után egy évvel a hírügynökség több mint 30 Wall Street-i cégvezetővel készített interjút. Ezek alapján azt szűrte le: a pénzügyi szektor kezd fiúklubbá válni.

Ennek számtalan jele van. Az üzletemberek nem mernek 35 év alatti női kollégáikkal vacsorázni, nem hívják őket el munka utáni sörözésre, nem ülnek melléjük a repülőn, igyekeznek másik emeleten szobát foglalni az üzleti utakon, és elkerülni a négyszemközti találkozókat is. A nő ugyanis „ismeretlen kockázattá” vált, amit leginkább a nők szegregációjával tudnak megelőzni.

A cikk megjegyzi: a jelenség aligha egyetlen ágazatra jellemző, ám különösen érezhető a pénzügyi szektorban, hiszen ott, főleg a magasabb pozíciókban eleve kevesebb a nő. Ez pedig jó eséllyel így is marad, hiszen senki nem meri felvállalni a nők mentorálását sem, ami segíthetné őket az előrelépésben.

És ehhez egy személyes adalék: lányom egy multinál dolgozik a vezető asszisztense és minden Hr-es interjúra be kell mennie harmadiknak, tanúnak, mert a főnök meg akar előzni bármilyen meggyanúsítást. Paranoid reakció, de mégis csak következménye valaminek.

Sally and Billy 2019.03.18. 22:23:03

@Yotengri: "a hírügynökség több mint 30 Wall Street-i cégvezetővel készített interjút. Ezek alapján azt szűrte le: a pénzügyi szektor kezd fiúklubbá válni."

Kezd? És ezt le bírta írni röhögés nélkül?

Szóval akkor a Wall Streethez elég erős gyomorral rendelkező hölgyeknek maradt a régi, jól bevált módszer:

m.youtube.com/watch?v=WdRViFCvvUo

Sally and Billy 2019.03.18. 22:29:03

@Yotengri: Ja, és természetesen én szó nélkül el is hiszem ezeknek a Wall Streetes vezetőknek, hogy az igazat, és csakis az igazat mondták, és nem csak ürügynek használják ezt az egészet. Te is?

Womb Raider 2019.03.19. 07:32:04

@Yotengri: "Ezek alapján azt szűrte le: a pénzügyi szektor kezd fiúklubbá válni."

Hááála a Mindenhatónak... már kezdtem aggódni, hogy mi, gonosz nők az összes manószférát annektáljuk és szegény férfiaknak át kell költözni Dr Mann bolygójára, hogy maguk közt lehessenek. Most végre megvan a megoldás: irány a Vólsztrít! Megyek, elújságolom a Deansdale-n!!!

Yotengri 2019.03.19. 07:38:06

@Sally and Billy: nyilván ürügy is, jól gondolod. De mégis csak öngól az újbaloldali kurzus részéről. Visszaleng az inga.
Ha rajtam múlna csinálnék egy párhuzamos társadalmat a vérfeministáknak, ahol csak ők élhetnének egymagukban.

Sally and Billy 2019.03.19. 09:32:28

@Yotengri: Te, arra nem gondoltál még, hogy ha nem hergelnéd folyton magad mindenféle baromság olvasásával/hallgatásával, akkor nem vizionálnál minden bokorban safespace-t követelő vérfeministákat?

Arra meg hogy férfiak azon keseregnek, hogy milyen igazságtalan LETT a világ a csúnya metoo miatt, csak annyit tudok mondani, hogy: Üdv a klubban!

Yotengri 2019.03.19. 09:58:15

@Sally and Billy: Nem kesergést hallottál tőlem. Az akció - reakció párosát mutattam meg.

Sally and Billy 2019.03.19. 10:14:24

@Yotengri: Az előző kommentemet a vérfeministás mondatodra írtam.

A wall streetes történetről nyilván nem kesergő férfiak jutottak eszembe, hanem végtelen cinizmus. Hogy eddig voltak olyan jófejek, hogy néha hagyták játszani a nőket is, persze csak a saját szabályaik és kényük-kedvük szerint, de most már azt sem fogják. Mert ők még ezt is megtehetik.

Yotengri 2019.03.19. 10:28:14

@Sally and Billy: sajnálom, ha ennyire szomorú arcát mutatja számodra ez a világ, nőelnyomás, cinizmus, férfierőszak, patriarchátus, ősi zsarnokság.

notC 2019.03.19. 10:28:53

@Sally and Billy: @Womb Raider: véditek, véditek körömszakadtáig, de azért vannak ennek a történetnek visszásságai is. Csak hát ugye arra nem PC felfigyelni, mert ez egy harc! Járulékos veszteségekkel...
Egyre több olyan nővel találkozom, akik kezdenek egyre jobban elveszni a szép új világban. Egy régit eltörölve úgy nyomtak le a társadalom torkán valami újat, hogy nem igazán van hozzá kézikönyv. Keresik a férfit, de nem tudják, hogy hogyan kellene definiálni azt. A srácok mindig is kockáztattak (egy klasszikus randin, ismerkedésen simán kiderülhetett, hogy nem kellesz eléggé, de legalább nem lettek feljelentve zaklatás miatt), mostanában viszont "túl nagy a kockázat nyomulni", így olyanok lettek, mint a csajok: várják, hogy hátha valaki majd leszólítja őket :-) És ebbe szépen, klasszul beletespedve erősödnek a mindenféle szingli mozgalmak, erodálódnak a kapcsolatok.
És azért lássuk be, hogy ezek a srácok nem azok, akik megerőszakolnak az utcán, akik behúznak egy kapualjba, vagy megfogdossák a csajok mellét a buszon. Akik ezt csinálják nagy ívben szarnak az egész metoo-ra meg feminizmusra! Sőt! Aratnak! Ők az új "igazi tökös férfiak", akik még mernek köszönni egy lánynak, akiknek van vér a pucájukban, meg ilyenek...

Sally and Billy 2019.03.19. 10:46:01

@notC: Igen, ez egy létező jelenség. És én nem is ezt vitatom, hanem csak úgy gondolom, hogy túl sok mindent írtok a metoo számlájára.

Ezek a meghódításra váró kiskirályfik már evtizedekkel ezelőtt megjelentek, minthogy az anyáskodó és a nyomulós nők is. Én még emlékszem, hogy a '90-es években, tinikoromban egy (tini)társaság kiskirályfija szemet vetett rám, de ahelyett, hogy udvarolt volna, inkább az udvarhölgyeit küldte hozzám, hogy kiderítsék, hogy akkor most mi van. És ezzel a jelenséggel azóta is rendszeresen találkoztam, nem csak az elmúlt években.

Womb Raider 2019.03.19. 11:15:24

@Yotengri: " sajnálom, ha ennyire szomorú arcát mutatja számodra ez a világ, nőelnyomás, cinizmus, férfierőszak, patriarchátus, ősi zsarnokság."

Bár nem nekem szólt... de tudod, én belepofázom mindenbe..

Látsz valamerre szexuálisan kizsákmányolt, tárgyiasított férfiakat? És nőket?
Látsz valahol férfiakat erőszakoló nőket? És férfiakat?
A társadalom irányításában a nők vagy a férfiak dominlnak?

notC 2019.03.19. 11:31:07

@Womb Raider: Bár nem nekem válaszoltál, de én is mindenbe belepofázok :-)

Szerintem ebbe nem kéne belemenni túlságosan, mert bár bőven lenne mit söprögetni a ház előtt, de a helyzet nem annyira szörnyű, mint ahogy ezt lefested... Mert bizony a nők számtalan előnyt élveznek, pusztán csak azért mert nők és számtalan retorzió éri a férfiakat is.
Szeretjük az ilyen vitákban elfelejteni azt, hogy a nő nő, a férfi férfi, rengeteg olyan különbséggel, melyek eltörlése, megváltoztatása kissé erőszakos, néha több áldozattal jár, mint amennyi előnyt hordoz...
Tudom, hogy most én vagyok a hímsoviniszta fasz, de amíg a férfiak nem tudnak szülni, és a világ nem valósítja meg a lombik csecsemő, gyerekgyár programot, addig a nőkre szükség van anya szerepben is (nem kötelező jelleggel! de ebben nem nagyon van alternatíva: a férfi nem tud gyereket szülni). Persze lehet azt mondani, hogy az apa maradjon otthon 3 hónap után, hogy anya karrierje ne szenvedjen csorbát, de vajon tényleg ez a jövő? És vajon a férfiak is így gondolják, belülről fakadó, őszinte érzéssel, vagy ez egy rákényszerített szerep lesz? És a nők hogy vannak ezzel? Valóban szívesebben cserélik fel az anyaság örömeit egy este 6-ra kiírt megbeszélésre, meg a hajnal 1-kor megválaszolt főnök levelére? (mert pl. ebben is különbözünk: a pasik leszarják az ilyet, de a nők még aznap éjjel válaszolnak a főnöknek -aki nőként ezt el is várja! )

Yotengri 2019.03.19. 11:42:06

@notC: én már nem akartam erre reagálni, mert WR célzott kérdései magukban foglalják, hogy csak az ő kénye kedve szerint lehessen válaszolni. Szerintem ez nem diskurzus hanem az ő szokásos oppozíciója.

@Womb Raider: A társadalom irányításában elég sok nőt látni, hadseregek vezetői nők, nyugati kormányok fele nő stb stb. Jelentkezz politikus jelöltnek, megszavaznak és máris lehetsz ország vezető is. Senki nem tiltja meg neked, nem úgy mint az iszlám államokban.

Sally and Billy 2019.03.19. 11:56:12

@Yotengri: Te tényleg nem veszed észre a saját ellentmondásaidat? Az előbb még arról írtál, hogy a nők már annyi mentorra sem számíthatnak mindenféle ürügy miatt, mint eddig, de azért most meg szerinted csak rajtuk múlik, hogy vezetők lesznek-e, mert senki sem tiltja meg nekik?

Womb Raider 2019.03.19. 12:40:56

@notC: "Bár nem nekem válaszoltál, de én is mindenbe belepofázok :-)"
Örülök, hogy így teszel..:)

"Szerintem ebbe nem kéne belemenni túlságosan, mert bár bőven lenne mit söprögetni a ház előtt, de a helyzet nem annyira szörnyű, mint ahogy ezt lefested... "
Nagy könnyebbség, hogy egy réteg lassan átszokik az élethű guminőkre :)

"Mert bizony a nők számtalan előnyt élveznek, pusztán csak azért mert nők és számtalan retorzió éri a férfiakat is. "
Jajj... remélem te most nem a 40 éves korkedvezményes nyugdíjjal jössz...
Mert talán ezt tekinthetjük előnynek... de a 'számtalan' nekem kissé túlzónak tűnik.. A reteorziókat meg nem igazán értem..

"Szeretjük az ilyen vitákban elfelejteni azt, hogy a nő nő, a férfi férfi, rengeteg olyan különbséggel, melyek eltörlése, megváltoztatása kissé erőszakos, néha több áldozattal jár, mint amennyi előnyt hordoz..."
Egyértelmű... tőlem semmi nem áll távolabb, mint vitatni, hogy a különböző adottságokat a lehető legoptimálisabban kellene kiaknázni. Ám ezzel együtt az átjárást is fenn kellene tartani, illetve lehetővé kellene tenni. Én spec az egykeresős modellt emberközelibbnek és optimálisabbnak gondolom, de igazából pont a férfiak voltak, akik a kezdetekben a parazsat szították, mondván a nőnek is joga van lerázatni a veséjét egy traktoron... csak ugye arányosan kisebb bérért.. ;)

"Tudom, hogy most én vagyok a hímsoviniszta fasz, de amíg a férfiak nem tudnak szülni, és a világ nem valósítja meg a lombik csecsemő, gyerekgyár programot, addig a nőkre szükség van anya szerepben is (nem kötelező jelleggel! "
Én ezt soha nem láttam kényszernek.. ez lehetőség..ajándék.. kivételezett helyzet. Őszintén.. sajnálom a férfiakat, hogy nem élhetik át a csodát. Ha valami kis kárpótlás jut a nőknek, úgy ez az..

"de ebben nem nagyon van alternatíva: a férfi nem tud gyereket szülni). Persze lehet azt mondani, hogy az apa maradjon otthon 3 hónap után, hogy anya karrierje ne szenvedjen csorbát, de vajon tényleg ez a jövő? "
Miért is ne lehetne? Vagy ez már túl sok az egyenlősdiből? Vagy annyit nem ér az egész, a nőt igenis alá kell rendelni a férfi ambícióinak... talán abból fakad ez, hogy a férfiak gyakran lefelé választanak... hát egy alacsonyabb értékű ember ne ugráljon, tegye a dolgát, amíg a családfő reszeli a karrierjét?

"És vajon a férfiak is így gondolják, belülről fakadó, őszinte érzéssel, vagy ez egy rákényszerített szerep lesz?"
Nem arról van szó, hogy a saját utódát kell nevelni? Az teher? Kolonc? Inkább a mammutot kergetné? Nem tudom, mennyi férfi gondolja így.. de ha igen, akkor meg ne nyekegjenek, hogy a nők otthon a kölökkel lógatják a lábukat, midőn nekik a nyelvük is lóg a mammut után loholástól.

" És a nők hogy vannak ezzel? Valóban szívesebben cserélik fel az anyaság örömeit egy este 6-ra kiírt megbeszélésre, meg a hajnal 1-kor megválaszolt főnök levelére? "
Nem, kötve hiszem... csak ugye a kényszer. A kétkeresős berendezkedés kényszere. Tessék kétszer annyi mammutot elejteni, oszt anyu gondozza a családi barlangot, no meg a szaporulatot..

"(mert pl. ebben is különbözünk: a pasik leszarják az ilyet, de a nők még aznap éjjel válaszolnak a főnöknek -aki nőként ezt el is várja! )"

Ezt nem tudom.. de nekem picit túlzónak hat ez a vélemény.. esetleg.. de ez csak tipp.. a nők lelkiismeretesebbek (is) lennének? :P

Womb Raider 2019.03.19. 12:58:02

@Yotengri: :)))

Alenka Ermenc példája finoman szólva is egyedi.. te viszont nagyvonalúan általánosítasz. Töltenek be nők különböző beosztásokat, de arányaiban ez manószféra ;) Több ágyútöltelék nő van, mint tábornok... de ez legyen a legnagyobb baj, de tényleg.
"A társadalom irányításában elég sok nőt látni,"
..elég... Freud csókoltat;)
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--ZLY06F22--/79uFi6WjIqZI1Roxss.jpeg ... sok is..:)

"Senki nem tiltja meg neked, nem úgy mint az iszlám államokban."
Hűűűű... könnyekig meg vagyok ám hatva.. pedig ugye meg is kövezhetnének, a nagy szám miatt..de nem, itt perspektívák, meg miegyebek nyíltak..
(Mielőtt félreértenél.. nem érdekel sem a politikai pálya, sem a kardozás.. )

notC 2019.03.19. 14:39:05

@Womb Raider: Az a baj, hogy ezekre az ellenvéleményekre csak hasonló demagógia mentén lehetne válaszolni... És akkor kiderülne, hogy valójában egy nőgyűlölő, elnyomó, erőszakos bunkó vagyok, akinek csak arra kell a nő, hogy háziszolga legyen.
Bocsi, de nem akarok ebbe belemenni...
Számtalan helyen vitatták már meg ezeket a kérdéseket (a kétkeresős kényszer indikátorától a bér- és esélyegyenlőségig, meg a veserázós traktorosig...). Számtalan helyen mondták már, hogy ugyanazon igazság relatív, más-más nézőpontból szemlélve lehet igaz is, meg hamis is.
Amiről te beszélsz, az egy olyan világ, ahol nem nők és férfiak élnek, hanem emberek. Puncisak, farkosak, szőkék meg barnák, alacsonyak és magasak. Nincs különbség, nincs tízezer éves történelem, nincsenek ösztönök, nemek, szerepek, viselkedési minták, és nincs szocializáció. Mint ahogy nincs együttműködés sem, csak egók vannak, meg érdekek, háborúk, meg vesztesek. Nincs egymásért kiállás, férfias becsület, tesztoszteron és nincsenek érzelemből, szenvedélyből, ösztönből döntő nők, szerethetők, védhetők, imádnivalók. Nincs nőnap, csak embernap, amikor a nők kapnak virágot, de kidobják, mert milyen megalázó már... És lassan persze férfiak sem lesznek. Mert a férfiaknak is csak egy olyan viszonyrendszerben lehetnek férfiak, ahol nők is vannak. (szándékosan nem nagybetűzök, mert nem így tartom különlegesnek azt, hogy valaki nő vagy férfi)

Yotengri 2019.03.19. 14:55:08

@notC: ezzel teljes egészében egyetértek.
De.
WR szereti a végletekig kisarkítani és konfliktussá zülleszteni minden párbeszédet. Nem a saját véleményét írja le, hanem bármi is az állítás ő csípőből kontrázik. Aztán ez ilyen szellemi kihívás neki, hogy ezt a kitekert nézőpontját védje.

notC 2019.03.19. 15:15:55

@Yotengri: Értem... Ezért is nem gondolom, hogy meg kellene cáfolnom a leírt érveit... Megtették már mások azokon a fórumokon, ahol (ezek szerint) ő is szerezte az övéit :-)

Womb Raider 2019.03.19. 17:01:29

@Yotengri: "Nem a saját véleményét írja le, hanem bármi is az állítás ő csípőből kontrázik. "
Hűű..de összezártok..
"WR szereti a végletekig kisarkítani és konfliktussá zülleszteni minden párbeszédet. "
Ja..hogy nem alibiből smúzolok.. ez gond netán? És már ne haragudj, vannak állítások, amik annyira blőd baromságnak hatnak, hogy az ember még a konfliktust is bevállalja, csak, hogy tisztázza azokat..

És nagyon meggyőző a mentalista vénád.! Pénzenergiát is küldesz?
@notC: "Számtalan helyen vitatták már meg ezeket a kérdéseket (a kétkeresős kényszer indikátorától a bér- és esélyegyenlőségig, meg a veserázós traktorosig...). Számtalan helyen mondták már, hogy ugyanazon igazság relatív, más-más nézőpontból szemlélve lehet igaz is, meg hamis is. "
Sajnos nekem még nem volt lehetőségem ezer helyen elolvasni a férfisirámokat, nem volt lehetőségem megtanulnom, miként illik erről gondolkodnom, nem tudtam arra a szintre jutni, hogy minden igazság birtokában kimondhassam: úgy, de úgy el vannak nyomatva a férfiak, hogy csak úgy nyekkennek..
..és eddig a pillanatig nem gondoltam, hogy ez valami térítő szekta, de látom, rajzás van :)

"Amiről te beszélsz, az egy olyan világ, ahol nem nők és férfiak élnek, hanem emberek. "
Jééézuus.. és ez amúgy baj? Tudom, sokat képzelek magamról, de embernek mertem eddig érezni magam.

" Nincs különbség, nincs tízezer éves történelem, nincsenek ösztönök, nemek, szerepek, viselkedési minták, és nincs szocializáció. "
A szocializációba beleértetted a nők elleni fizikai erőszakot, a viselkedési mintákba a kurvázó pasikat és a történelem azon részéről vajon megfeledkeztél-e. amikor a nő mindenütt csak asszonyállat volt?

"Mint ahogy nincs együttműködés sem, csak egók vannak, meg érdekek, háborúk, meg vesztesek. "
Miért is? Az egyenlő felek között már nem is képzelhető el együttműködés? Vagy arra gondoltál, hogy egy igazi férfi falaz a haverjának, ha az éppen az uncsi gyereknevelés helyett Márti csöcseivel bíbelődik a tisztítószer raktárban?
Honnan a frászból jön a téveszméd, miszerint én egy embermoslékra vágyom?
"Mert a férfiaknak is csak egy olyan viszonyrendszerben lehetnek férfiak, ahol nők is vannak. (szándékosan nem nagybetűzök, mert nem így tartom különlegesnek azt, hogy valaki nő vagy férfi)
Ez is.. ki a púpom várná el a nagybetűzést?? Mennyi szalmabáb kell, hogy lenyugodj? ... Szóval.. mitől férfi egy ember és mitől nő a nő??? Az üres bullshitelés után próbáld már összefoglalni pár kerek mondatban. Ha ezerszer megvitattátok és kikristályosodott a végső igazság, úgy nem lehetetlen amit kérek. Igyekszem majd megérteni, ha nem megy, majd szólok a férjemnek (uramnak..)
Miért van az az érzésem, hogy az áhított férfi-nő viszonyrendszer vertikális struktúra, alá-fölé rendeltségen alapuló rendszer?

Womb Raider 2019.03.19. 17:05:02

@notC: "Megtették már mások azokon a fórumokon, ahol (ezek szerint) ő is szerezte az övéit :-)"

Az érveimet nem szerezni szoktam.. főleg nem fórumokon. ..Ez is milyen faszság már. Mintha a nőknek lenne valami szellemi vezetőjük, a felkent papnő.. vagy mentor..kóóócs..bármi, mert önálló véleményük honnan is lehetne..és a legtöbbet cáfolni nem nagyon cáfolták, inkább félresöpörték és megoldották okosba' egy bannal :)

Sally and Billy 2019.03.20. 09:57:40

@Yotengri: Nagyon átlátszó vagy. Ha kifogysz az érvekből, rögtön jön a személyeskedés. Az egyik vitapartner safespace-t követelő, érvelni nem hajlandó feminista (az, hogy ezt pont arra a kommentemre írtad, amiben az általatok írt tények helytelenségére, ill. hiányára hívtam fel a figyelmeteket, különösen röhejes). És WR-ről is sok mindent el lehet mondani, de ebben a nők helyzete a világban témában pont olyan konzekvensen képviseli a véleményét, mint a fidesz helyzete Mo-on témában.

Womb Raider 2019.03.20. 10:29:43

@Sally and Billy: Ha a nőket bántják: nő vagyok.. ha a fideszt bántják: fideszes vagyok! ;)

Sally and Billy 2019.03.20. 10:39:40

@Womb Raider: :) És ha az ellenzéket bántják, akkor mi vagy? :P

Yotengri 2019.03.20. 10:42:06

@Sally and Billy: Számomra a személyeskedés definíciója az, hogy nincs igazad, mert te mondod. Amikor nem azt nézik mik az érvek és azok helyesek-e.
Te meg arra az esetre használod, hogy egy másik ember személyiségéről, stílusáról, vita kultúrájáról mondom el a véleményemet. Ezek szerint WR sérthetetlen, nem kritizálható.
Helytelenül használod a "személyeskedés" fogalmat, tipikus posztmodern letromfolás, uaz mint a rasszizmus vagy az áldozatiság kártya.

Womb Raider 2019.03.20. 10:47:18

"Bárhogy is hívják a lényege az, hogy ha egy ügyet a bíróság jogerősen eldöntött, akkor ugyan abban az ügyben ugyanazon személy ellen nem lehet újra eljárást indítani. "

Mármint ugyanazon vád alapján.. de más minősítéssel simán.. és hogy ez jó vagy sem.. nem egyszerű eldönteni. Ha egy gyilkos emiatt megússza ..akkor szomorúak vagyuk (az usa jofógrendjének állatorvosi lovaként jellemezhető O.J. S. per..) ha egy jó ember menekül meg a halálsorról az derűre ad okot.
M.J. nem volt jó ember.. de jó ügyvédek védték és az is egyértelmű, hogy beteg személyiség volt. Ezzel együtt ahogyan akkor sem igazán sikerült igazságot (de még jogot sem feltétlenül) szolgáltatni, úgy ez a film sem vitt szerintem sokkal közelebb minket a valóság feltárásához..és ez is csak egy szűk kör számára jelentett bármi hasznot is.
A jelenség nem szűnt meg.. csak átalakult. ..és a legrosszabb esetben is az ügyvédek jól járnak :)

Womb Raider 2019.03.20. 10:50:36

@Yotengri: " Ezek szerint WR sérthetetlen, nem kritizálható."
ROTFL...
Wombit kritizálni nem kell félnetek , jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem ellenzem.

notC 2019.03.20. 11:14:15

@Womb Raider: Az a baj Wombi, hogy harcolsz, háborúzol, hogy győzni akarsz és vesztesek hulla-halmán tort ülni. Bocsi, de a háborúkban nem lehet középen maradni, mert valaki vagy az egyik oldalon harcol, vagy a másikon. Márpedig én a kritikus (és/vagy támogató) középet érzem magaménak. Azt, ahol nem a múlt sérelmeit olvassák a jelen teljesen másként gondolkozó embereire, amikor nem kollektív módon kell ítélkezni, csak mert vannak páran, akik nem tartják be a szabályokat és amikor a változás belülről fakad, érvek mentén, saját elhatározásból és nem holmi kényszeres, gyűlölködő, véleményterror mentén dugják le mindenki torkán, hányásig feszítve a húrt!
Nem vettétek még észre, hogy a kirekesztés nem szövetségeseket hoz, hanem olyanokat, akik jobb esetben "kiszállnak", rosszabb esetben fegyvert fognak? Jelen esetben az "erőszakos, elnyomó férfiak" jelző bennem dühöt vált ki! Olyannal gyanúsítanak, olyan "kalap alá vesznek", ahova bizton nem tartozom!
Olyan értelmezését róvod a fejemre annak, amit írtam, ami sem nincs a mondandómban, de legfőképp soha nem éreztem azt, amit állítasz rólam.
Embernek lenni és azon belül nőnek és férfinak nem azt jelenti számomra, hogy alantas csoportba kívánom száműzni az egyik felet! Sőt! Jó lenne, ha te sem erősítenéd a nőkben azt az érzést, hogy nőnek lenni valami ilyesmit jelent! Mert nem az, sőt! Nőnek lenni egy csodálatos dolog lehet!
Részemről kiszálltam a témából, mert nem méltó egy ilyen komoly és a társadalmat (s vele a jövőt) alapjaiban megváltoztató jelenségről ilyen módon diskurálni.

...inkább húzz vissza mosogatni és ne szólj bele a nagyok dolgába! (---sicc---)

Sally and Billy 2019.03.20. 11:29:35

@Yotengri: Te elolvastad egyáltalán a kommentemet, mielőtt megint leírtad az első eszedbe jutott baromságot? Vagy tényleg ennyire nem megy a szövegértés?

A személyeskedésnek meg van elfogadott definíciója, senkit nem érdekel, hogy szerinted mit jelent.

Sally and Billy 2019.03.20. 11:30:56

@Womb Raider: Ezen a mondatán én is felröhögtem, de már kínomban...

Sally and Billy 2019.03.20. 11:47:31

@Womb Raider: "M.J. nem volt jó ember.."

Azért egy szerintemet idebiggyeszthettél volna...

Womb Raider 2019.03.20. 12:01:36

@notC: " Az a baj Wombi, hogy harcolsz, háborúzol, hogy győzni akarsz és vesztesek hulla-halmán tort ülni. "
Pedig nőként a helyem a hulla kupac alján van..ugye?
Nem háborúzom, nem harcolok, csak kifejtem a véleményem, vitatkozom.. még az sem igaz, hogy győzni vágyom.. beérném azzal, ha tisztulna a kép és mindenki jól jönne ki ebből. Bár abban sem látok kivetnivalót, ha valaki nem vesztésre játszik.. Ám a hullahegyek víziója erős gyanút kelt bennem, hogy valami fasza kis cuccot tolsz.. acc belőle?

"Azt, ahol nem a múlt sérelmeit olvassák a jelen teljesen másként gondolkozó embereire,"
Naaaa... ne legyünk már ennyire nagyvonalúan (és pozitívan) általánosítók... vetnék én fátylat a múltra, de a puskaport muszáj szárazon tartani.. és éberség! Persze, nekem könnyű résen lenni..

"Jelen esetben az "erőszakos, elnyomó férfiak" jelző bennem dühöt vált ki!Olyannal gyanúsítanak, olyan "kalap alá vesznek", ahova bizton nem tartozom! "
Ha nem inged.. nem veszed magadra. Mondott itt bárki olyat, hogy notC erőszakos és elnyomó? Nem... Tessék lenyugodni, nem hiányzik nekem, hogy átessek egy vak komondoron..

"Embernek lenni és azon belül nőnek és férfinak nem azt jelenti számomra, hogy alantas csoportba kívánom száműzni az egyik felet! "
Egyértelmű.. de (ezzel nem áll szándékomban megsérteni, lefitymálni téged) szerintem az, hogy mit akarsz és ezzel szemben valójában mi is trténik (akaratoddal akár ellentétben) az sokkal érdekesebb.
Nyilván a helyes terminológia az lenne, hogy"nem minden férfi" ilyen, vagy olyan..sőt.. a jelen lévők eleve kivételek.. de a "nem minden férfi" néha bizony még nagyon-nagyon sok férfit jelent.. többet, mint kellene.
Most akkor mi legyen? Örvendezzünk, hogy a folyamat elindult...legyünk türelmesek, örüljünk, hogy idáig is eljutottunk..sőt! megértük..ugye...??

"Részemről kiszálltam a témából, mert nem méltó egy ilyen komoly és a társadalmat (s vele a jövőt) alapjaiban megváltoztató jelenségről ilyen módon diskurálni.
...inkább húzz vissza mosogatni és ne szólj bele a nagyok dolgába! (---sicc---)"
Na... most áldom a pesszimista előrelátásom, és a hordó száraz puskaporba vetett hitem...néha a veréb is lőhet sasokra ágyúval;)

Womb Raider 2019.03.20. 12:05:50

@Sally and Billy: a 'vélhetően'-en gondolkodtam.. az meg egyértelmű, hogy a szimpla kisember mivoltomból fakadó saját véleményemet írtam, nem valami egyetemes igazságot .
Valahol azt is leírtam, hogy személyiségzavarából eredeztethetően követett el hibákat.

Sally and Billy 2019.03.20. 12:31:41

@Womb Raider: "az meg egyértelmű, hogy a (...) saját véleményemet írtam, nem valami egyetemes igazságot"

Örülök, ha neked ez egyértelmű, de sajnos nem mindenki van ezzel így. Igazából én azon akadtam ki a legjobban a témával kapcsolatban, hogy számomra eddig normálisnak tartott médiumok (értsd: nem bulvár, nem szélsőséges, nem véleményblog) sorra hozták azokat az írásokat, interjúkat, beszélgetéseket, amik tényként kezelték a filmben elhangzottakat.

Nem tudom, láttad-e a filmet, én utána két éjszakát forgolódtam át miatta. Úgy, hogy én se kisfiú nem voltam soha, se fiaim nincsennek. Csak elképzelni tudom, hogy rájuk milyen hatással lehet. És úgy gondolom, hogy ha vmi ennyire az érzelmekre akar hatni, ott vmi turpisság van.

Szóval a film teljesen egyoldalú és erősen manipulatív, ezért szerintem véleménynyilvánítás előtt mindenkinek várnia kellene egy hetet, hogy kicsit kitisztulhasson a feje a látottaktól.

LucretiaBorgia 2019.03.20. 12:41:35

@notC: "Egyre több olyan nővel találkozom, akik kezdenek egyre jobban elveszni a szép új világban. Egy régit eltörölve úgy nyomtak le a társadalom torkán valami újat, hogy nem igazán van hozzá kézikönyv. Keresik a férfit, de nem tudják, hogy hogyan kellene definiálni azt."

Jó érzés, ha valaki pont ugyanazt írja, amit 2 posztban is fejtegettem :):):)
Ez dícséret volt ám !

Womb Raider 2019.03.20. 12:59:57

@Sally and Billy: "sorra hozták azokat az írásokat, interjúkat, beszélgetéseket, amik tényként kezelték a filmben elhangzottakat."

Néhol azt érzem, a véleménynél fontosabb volt jelezni: én (mi) a jó oldalon állunk ám!!
Brave new world.. pc, orientált(érzékenyített) véleményalkotók/véleményvezérek... fontos az időben megejtett elhatárolódás, hogy nehogy kimaradj a kalapból. ... és persze nincs köztes vélemény, csak sarkos, vaskos ellentmondást nem tűrő , uniformizált iránymutatások.

@LucretiaBorgia: Persze,persze... attól, hogy a nők 'öntudatra' ébredése nem feltétlen sikertörténet, attól én még nem érzékelem, hogy a másik oldalon akkora pozitív változások, előrelépések lettek volna. Néha inkább azt, hogy a kényszer nagy úr.. Minarikkal élve: Kell egy oldalborda..

LucretiaBorgia 2019.03.20. 13:01:51

@Womb Raider: Látod, nem látod, na látod ! :):):)
Te úgy érzed az összezáró falka üldöz, pedig sérthetetlen vagy, kritika se érhet :):):)

Womb Raider 2019.03.20. 13:04:07

@LucretiaBorgia: Ha egy üzlet beindul.. mondjuk a harmadik részben Wade Robson perét lehetne megfilmesíteni, melyben hamis tanúzásért vonják felelősségre.. vagy mittudomén...és remélem lesz sorozat is.

notC 2019.03.20. 13:10:14

@Womb Raider: "Pedig nőként a helyem a hulla kupac alján van..ugye?"
Bravo csajszii! Te vagy a legnagyobb kakas a szarkupac tetején! (hihetetlen vagy amúgy... :-(

Yotengri 2019.03.20. 13:25:40

@notC: én már kezdem élvezni. Ez egyszerűen egy intellektuális csúcsteljesítmény, hogyan tud minden mondatot kiforgatni és a saját áldozatiságát betolni.
Teljesen szinkronban van a korszellemmel, hisz manapság áldozati kultusz van, egy sérelem arisztokrácia alakul ki, aki többletjogokat akar a világból a sértettsége, áldozatisága okán. Sikerült az empátiát és a toleranciát olyan fokig tolni a társadalom műveltebb rétegében, hogy most az áldozatisággal lehet aratni. Naccerű!

Womb Raider 2019.03.20. 13:26:16

@notC: Ez van.. unom, amikor a pasik Xavier professzorosat akarnak játszani és azt gondolják, tudják mi jár a fejemben.. Egy pasi legyen pasi és markolássza a seggem, vagy saccolja meg a mellkörfogatomat.

Ne haragudj.. de rém nehéz ám komolynak maradni, mikor ilyeneket írsz:" mert nem méltó egy ilyen komoly és a társadalmat (s vele a jövőt) alapjaiban megváltoztató jelenségről ilyen módon diskurálni. "

..és nem azért, mert valahogy sehol nem látom, hogy a saját felelősségeteket is elismernétek.. nem, mert az emberiséget pusztulásba taszító nők csak úgy spontán manifesztálódtak.. esetleg mutációval súlyosbított szűznemzés eredményei. Sírok a 'fátylat a múltra' attitűdtől..mert közben az apró betűk közt ilyeneket olvasni: alanyi jogon járó, szabványban rögzített minőségű, első osztályú pina minden rászoruló sorsüldözött férfinek. ..és bár te nyilván nem vagy ilyen, én azt látom, hogy a témában elmélyült tudós férfiak valahogy nem igazán igénylik a párbeszédet, csak megértőn, belátón bólogató embernőket szeretnének látni a karzaton..nem mindannyian.. de elegen..

ecetesepe 2019.03.20. 13:51:27

Akkor én csak egy sört kérek, ahogyan így Titeket olvasgatlak :P

Ismeritek az érzést, ugye? amikor egy lufit próbálsz összenyomni és valamék oldalon minduntalan kibuggyan.

Sally and Billy 2019.03.20. 14:06:05

@notC: @Yotengri:

Még egy gondolat:

"halált kiáltunk azokra a férfiakra, akik utánafütyülnek egy nőnek. Mert az is halálos bűn, szexizmus, az elnyomó patriarchátus évezredes reflexe, amiben a nők rabszolgaként sínylődnek. "

"kétség sem merülhet fel, hogy minden nő tiszta lelkű, ártatlan áldozat, és minden férfi egy erőszaktevő, csak van akiről még nem derült ki! "

"áldozati kultusz van, egy sérelem arisztokrácia alakul ki, aki többletjogokat akar a világból a sértettsége, áldozatisága okán."

Én nem tudom, milyen sötét emberekkel vagytok ti körülvéve, akiket ilyen mondatokkal lehet manipulálni, de ha legközelebb érdemi vitát szeretnétek, szerintem inkább tartózkodjatok az ilyen kijelentésektől, mert így tényleg nagyon nehéz titeket komolyan venni.

notC 2019.03.20. 14:49:34

@Yotengri: Nem feltétlen értek egyet ezzel. A normális és hétköznapi világban tök normális diszkurzusokat lehet folytatni tök normális emberekkel. Tudod, olyanokat, amiben bár az álláspontok különböznek, de a látásmódok közelítenek egymás felé. Van ennél még sokkal jobb, amikor úgy tudom elfogadni a másik nézetét, hogy nem értek vele ugyan egyet (vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem teszem magamévá), de megértem az ő motivációit. döntéseinek mikéntjét, s ezzel szélesítem a saját világképemet is.
Amit írsz az áldozati izéről, az számomra inkább egy hangos és akarnok kisebbség véleményterrorja, csak mivel ők a hangosak, úgy tűnik, hogy ők vannak sokan. De ha az ember egy picit jobban mögé néz a dolgoknak, akkor látja, hogy néhány (amúgy elismerésre méltó kommunikációs képességgel megáldott) véleményvezér, s mögötte egy csapatnyi "szurkoló" sulykolja ugyan azokat a retorikákat.
Ami a nő/férfi viszonyrendszert illeti: érdekel a téma, és előszeretettel kotyogok bele... Egyszerű szakmai ártalom a "jövőkutatás", a változatos szcenáriók, némi szociológia, pszichológia, meg úgy egyáltalán az emberi lélek, a hatások és ellenhatások elemzése. Próbálom érteni a folyamatokat, és megpróbálom eldönteni, hogy az én viszonyszrendszerem alapján a dolgok jófelé mennek, vagy néha nem ártana némi korrekció. Én azt érzem, hogy a téma fontos, sokkal fontosabb annál, hogysem a radikálisokra bízzuk. Márpedig a markáns véleményformálás, az erőltetett menet, a harc, a forradalom nem a legjobb eszköz a tömegformálásra. A sikeres reformok belülről építkeznek, igény- és jól felfogott érdek mentén alakítják a mindennapokat.

notC 2019.03.20. 14:53:26

@Sally and Billy: Ejnye Sally! Ha már reakciókat idézel, illene a sajátjaid közül is behozni párat, Wombiról már nem is beszélve...

Yotengri 2019.03.20. 14:55:52

@Sally and Billy: ugye milyen kínos szembesülni azzal a taktikával, amivel ti nők szoktatok élni: a szavak jelentésének meghamisítása, az érzelmi túlcsavarás, oktalan túlérzékenység. Valóban, ez a viselkedés tökéletesen alkalmatlan az érdemi vitához.
És nyilván nem látod be, hogy ez egy tükör és egy reakció a ti akciótokra.
Szerintem te és WR higgadt érdemi vitát nemszeretnétek, amelyek statisztikai, kutatási anyagokkal vannak alátámasztva. Pufffogtattok ilyen bullshiteket a nők elnyomásáról... az örök áldozatiság kártya. Szerinted ez alkalmas az érdemi vitára?

Yotengri 2019.03.20. 15:01:10

@notC: Magyarországon még nem lett törvényalkotó erő ez a radikál véleményterror, de az USA-nan már sok éve így van.
Legutóbb egy egyetemi professzort rúgtak ki, mert valami közösségi platformra kiírta hogy az óráin angolul beszéljenek és ez "érzékenyen" érintette a kínai hallgatókat. Meg még napestig lehetne folytatni az ilyen elmebeteg reakciókat, amelyek állás/regzisztencia vesztéssel, bírósági ítéletekkel, közösségből kirekesztéssel járnak.

Sally and Billy 2019.03.20. 15:42:45

@notC: @Yotengri: Mi is akadályozott meg titeket abban, hogy érdemi választ adjatok, vagyis hogy hozzám hasonlóan konkrét példákat idézzetek, ezzel bizonyítva, hogy az állításaitok nem csak a képzeletetekben léteznek?

Olyan tőlem származó idézeteket is olvasnék, amiben safespace-t követeltem, amiben általánosítva írtam férfiakról, ill. ahol olyanokat írtam, hogy ti, férfiak...

Sally and Billy 2019.03.20. 15:49:49

@notC: Tényleg, Wombit jó hogy felhoztad. Mikor ő a tiédhez hasonló túlzó stílusban válaszolt, te kiakadtál, mintha azt csak neked szabadna. Miért is?

Szőkenőő 2019.03.20. 15:50:51

@ecetesepe:
látodlátod, hozzád senki se szól, na majd én:

S Z E X !!!!!!!!!!!!!

:DDDDDDD

ecetesepe 2019.03.20. 15:57:09

@Szőkenőő: Most? Hol, merre? KIVEL?

ui.: ne foglalkozz vele... nem vagyok sértődékeny fajta ;) Aki ennyire el tud merülni egy olyan vitában aminek se eleje, se vége.... az az ember nem látja, hogy kinn süt a nap ;)

Yotengri 2019.03.20. 15:57:34

@Sally and Billy: összekevered. Én vagyok a túlzó és notC a kiegyensúlyozott higgadt hang. Tudod: jó-zsaru - ross-zzsaru :-))

Szőkenőő 2019.03.20. 16:20:34

@ecetesepe:
"Most? Hol, merre? KIVEL?'

Nos én még a munkába teszem, ugyanis basztatás, szopatás ment egész nap, de kituggya...korán van még, messze a nap vége :D

Sally and Billy 2019.03.20. 16:20:34

@Yotengri: Szóval aszondod, hogy még azt sem jól tudom, hogy szerintem mi túlzás, és mi nem?

notC 2019.03.20. 16:33:14

@Sally and Billy: "...ezzel bizonyítva, hogy az állításaitok nem csak a képzeletetekben léteznek?"

Hahó! Én nem állítok, hanem kételkedek! Kételkedek abban, hogy a férfiak rosszak, elnyomók, privilegizáltak. Kételkedek abban, hogy a nőknek egyenjogúsági harcot kell folytatni, ellenségként a férfiak fejét véres kardon körbehordozva.
Nem írtam le, hogy nincs olyan férfi, aki kihasználja hatalmát, fizikai erejét, de azt sem, hogy bizony a nők esetében is előfordul ugyan ez, csak mondjuk a muszklit mással helyettesítik.
Én a háborút és az uszítást kérdőjelezem meg. Én már csak ilyen pacifista vagyok...

Ja meg persze marhára válogatós, ha punciról van szó...

Sally and Billy 2019.03.20. 16:51:43

@notC: Na de hol vannak azok, aki azt állítják, hogy a férfiak rosszak, ellenségek és a fejüket véres kardon kell hordozni?

Bocs, de én még mindig azt gondolom, hogy te is mindenfélét összeolvasol, hergeled magad, aztán meg túlreagálsz.

God Harald 2019.03.20. 19:46:41

Kuva gyorsan kipihentétek a hosszú hétvégét!:))

LucretiaBorgia 2019.03.20. 22:53:44

@Yotengri: hmmm...
Mivel higgadt és megfontolt vagyok, nem robbanok!

LucretiaBorgia 2019.03.20. 23:00:48

@Szőkenőő: Majd én! Csak kicsit lemaradtam..

LucretiaBorgia 2019.03.20. 23:04:35

@Yotengri: Szerintem itt az ideje h elmondd, konkrétan mi a bajod! Mert csak táncolsz a tűz körül...

Yotengri 2019.03.21. 08:36:32

@LucretiaBorgia: veled? az ég világon semmi bajom. Kedves szépséges tündérlány vagy. Nem provokativ, békeszerető.
Mások meg pont nem ilyenek.

ecetesepe 2019.03.21. 10:17:45

@Szőkenőő: Aztaaa... hát milyen helyen dolgozol Te? :D Ez nekem teljes körű kihasználásnak tűnik a beleegyezésed nélkül! Akkor...... metoometoometoometoo.... !!! ...vagy... csak sima házastársi szex?

Sally and Billy 2019.03.21. 10:41:37

@LucretiaBorgia: Pont az, ami a többi alternatív univerzumosnak szokott lenni. Felületesen olvas, a hiányzó részeket a fantáziájával pótolja, amin aztán jól felháborodik, de legalább addig sem a valódi problémáival kell foglalkoznia.

Womb Raider 2019.03.21. 13:45:37

@notC: "Én a háborút és az uszítást kérdőjelezem meg. Én már csak ilyen pacifista vagyok... "

Kár, hogy egy ilyen békeszerető emberre jut 2-3 másféle :)

"A borderline-bipoláris-nárcisztikus 24/7 cirkusz, ami a férfit utolsó elpattanó idegszálával a fizikai erőszakba taszajtja, meg tipikusan női biznisz. "
A férfi csak visszaüt...

"A probléma az, hogy te a fejedben élő ciszfehér macsóerőszakpénisz karikatúrájával vitatkozol, ami szerint a nők elnyomják a férfiakat, meg férfivédő törvényekre lenne szükség, meg a férfiak a fő áldozatok és nem a nők, stb. és képtelen vagy felfogni vagy lereagálni hogy ilyesmiről soha senki nem beszélt. Amit te képzelsz az nem létezik, csak egy feminista lázálom arról hogy milyenek az antifeministák."
Nem tudom, milyenek az antifeministák.. de a szektás-megszállott pasiktól talán még jobban is félek..

"Szerintem a helyes értelmezés az, hogy eredetileg, ha úgy tetszik "gyárilag" - igenis van különbség férfi és nő között, fizikai, értelmi, érzelmi és sejtszinten is - ilyennek gyártotta le őket a magasságos. "

Ezt sem vitatta senki.. vannak rendkívül intelligens,művelt nők és rémesen korlátolt férfiak is..:)
Vagyis: a félgyártmányokból tökéletesen azonos minőségű végtermék is előállítható, nemtől függetlenül. Ha lehet egyet csinálni, akkor többet is.. igaz, a nők továbbra sem képesek a farkukkal gondolkodni.

Az idézeteket egy szakblog utolsó ~féltucat kommentjéből mazsoláztam.

Yotengri 2019.03.21. 13:57:04

@Womb Raider: A nők nem képesek a farkukkal gondolkodni, mert nincs nekik. Ezzel ugyan semmit nem mondtál.
A nők képesek ugyanolyan ösztönszintű ostoba gondolkodásra, választásra, mint az általatok gúnyolt "farkukkal gondolkozó" férfiak.
Tudnék mesélni konkrét barátnőimről ilyen sztorikat. Vagy lapozz vissza a Tamarás poszthoz, nem volt olyan régen.

Womb Raider 2019.03.21. 14:01:52

@Yotengri: "A nők képesek ugyanolyan ösztönszintű ostoba gondolkodásra, választásra, mint az általatok gúnyolt "farkukkal gondolkozó" férfiak. "

:))) EZ sem vitás.. ám vesd össze ezt azzal, hogy a férfiak egészen gyakran érvelnek azzal (mondhatni készpénznek veszik..) hogy viselkedésük jelentős része csakis a szaporodásbiológiájukkal, genetikai késztetésükkel szorosan összefüggve értelmezhető.. abban nekik felelősségük nincs. Márminthogy ösztönösen pinabubusok :)

Yotengri 2019.03.21. 14:09:42

@Womb Raider: bizony! Ilyenek ezek a férfiak egész gyakran.

Womb Raider 2019.03.21. 14:21:50

@Yotengri: Nem én mondom.. ők állítják, hogy nem akarnának ők hűtlenek, meg családelhagyók lenni.. és ők is istencsapásaként élik meg mindezt..csak a fránya gének.. nekik kényszer a szexualizálás :)

(ezt általában akkor szokták felhozni, amikor a következő pár mondatban érvként használják, annk jogosságát igazolandó, hogy mindegyiküknek alanyi jogon jár a puncihasználat. Tulajdonképpen egészségügyi-terápiás okok miatt.. de kell..na..

(a férfiak megnevezést az egyszerűség kedvéért a RedPill szektás pasikra értem.. de mivel láthatóan tévedések forrása, ígérem, a későbbiekben fokozottan ügyelek a precízebb terminológiára..)

notC 2019.03.21. 14:40:18

@Womb Raider: "annk jogosságát igazolandó, hogy mindegyiküknek alanyi jogon jár a puncihasználat"
Ne nyiss új frontot! Pláne ne keverd össze az egyenjogúsági harcot a rózsaszínködös "örökhűség vagy semmi" kiskirálylány álmodozással :-)

LucretiaBorgia 2019.03.21. 15:15:22

@Womb Raider:
Touché ! Kiváló riposzt. Még igaz is !! :)

Meg kell hagyni, hogy élvezettel olvaslak titeket ! Mindenkit. Még egy KA se volt, pedig feszülnek a mondandók és álláspontok.

Amúgy azt hiszem, hogy mindenki, én is, ugyanabba a hibába esik. Nevezetesen magából indul ki és gondolatalkotás közben halmazokat gyárt a szemléletesség érdekében.

Az én olvasatomban - a hibákat megpróbálván kiküszöbölni:

A férfiak dominanciája a hatalomban (gazdasági, politikai, stb.) megkerülhetetlen tény. Megkerülhetetlen tény az is, hogy a hatalom erőszakos, mert úgy lehet megtartani. Ha csak megnézzük, csak a hírek alapján, hogy inkább a férfiak erőszakolnak meg nőt, mint fordítva, inkább a férfiak pedofilok, mint fordítva, és inkább ők a munkahelyi zaklatók (mert döntő többségben ők a főnökök).
Történelmileg így alakult, lehet firtatni, boncolni, de most már mindegy, ez van.
Történelmileg meg most épp úgy alakul, hogy a nők egy bizonyos részének kinyílt a csipája, nem tetszik neki, amit eddig elviselni volt kénytelen. De az is igaz, hogy messze nem többségé. A többségnek pont megfelel úgy, ahogy eddig volt. Nem akar többet tanulni, keresni, felelősséget vállalni, dönteni. (ezt nem boncolom tovább, mert poszt lesz, hogy ez beletörődés, kényelem, békeszeretés, vagy hosszú ideig tartó elnyomás eredménye és változhat).
A farkasnők azonos jogokon túl, azonos esélyeket, megbecsülést (anyagit, emberit egyaránt) és tiszteletet akarnának. Egyenlőre ebből semmi se valósul meg, tisztelet a néhány kivételnek, mutatóba. Én attól is félek, hogy ez a felállás nem kell a férfinépnek és egonak.

A csipa nyílásnak van vadhajtása és tehetetlenségi ereje is, tagadhatatlan. A mitu azért ártalmas, mert teljesen félreviszi a folyamatot és részben valós, részben álellenállást generál és lassan önmaga ellen fordul.
Nem a férfiak vannak a nők ellen, hanem a hatalmi pozícióban lévö férfiak gyakorolják visszaélésszerűen a hatalmukat, hogy jobban élvezhessék. Legyen ez fizikai erőszak vagy hétköznapi zaklatás.
És ahogyan már fejtegettem egy posztban, akié a hatalom az nem szívesen válik meg tőle, pláne, hogy nála az erő annak megtartásához.

Yotengri 2019.03.21. 15:27:53

@LucretiaBorgia: a hatalom maga visszaélésre csábít. Nemtől függetlenül. Csak mivel kevés hatalomgyakorló nő van, ezért a babarózsaszín ártatlanságotokat el is hiszitek :-)))

Nem történelmileg alakult így a hatalom és felelősség megosztás. Hanem ez a férfi női szerep évezredes kialakult gyakorlata. Ne a mostani túlgépesített világból indulj ki. Hanem a régi paraszti társadalmakból, ahol a fizikailag nehéz és veszélyes munkákat a férfiak végezték. Mert az ő haláluk nem volt akkora veszteség, mint a nő halála, aki a család/faj/nép fennmaradását biztosította, hisz ő tudott szülni. Ő volt a szűk keresztmetszet, mert egy férfi hetente tudott új gyereket csinálni biológiailag. De egy nő csak 2-3 évente tudott szülni gyereket... na jó ez túl messze vezet és túl hosszú lenne.

A mai világnak az a torz eszméje, hogy a férfiak gonoszak, elnyomóak és hej de jó lesz ha a nők kerülnek hatalomra.

LucretiaBorgia 2019.03.21. 15:44:41

@Yotengri:
ad. 1. Tudod mit ? Majd ha nekem is lesz, akkor összemérem veled a babarózsaszínemet ! Kiegyensúlyozottan. Igazságosan kardozhatunk. :)

ad. 2.

"Nem történelmileg alakult így a hatalom és felelősség megosztás. Hanem ez a férfi női szerep évezredes kialakult gyakorlata. Ne a mostani túlgépesített világból indulj ki. Hanem a régi paraszti társadalmakból, ahol a fizikailag nehéz és veszélyes munkákat a férfiak végezték. Mert az ő haláluk nem volt akkora veszteség, mint a nő halála, aki a család/faj/nép fennmaradását biztosította, hisz ő tudott szülni. Ő volt a szűk keresztmetszet, mert egy férfi hetente tudott új gyereket csinálni biológiailag. De egy nő csak 2-3 évente tudott szülni gyereket... na jó ez túl messze vezet és túl hosszú lenne. "

Tehát történelmileg (okés, részben biológiailag, de ez lassan lényegtelen, lásd egerek és emberek poszt) így alakult.

A gyermeknemzésen (egyenlőre :)) kívül mit tudsz te megcsinálni, amit én nem ma, most ?
Alaposan rágd meg a választ !
Wombi már megtanított állva célba pisilni is, csak szólok....

Yotengri 2019.03.21. 15:53:16

@LucretiaBorgia: ez a technikai civilizáció kb 50..10 éves. A biológiai ösztöneink meg több millió évesek

Miért van az hogy a nők kb 99%a a nála magasabb férfit tudja csak partnernek elfogadni???
Annyira fontos ez a képesség, mint volt a szavannán hogy a magasabb ffi hamarabb meglátta a fűben a közelgő oroszlánt? Szerintem baromian nem fontos már.

Vagy az hogy már gyereket szülni nem akaró nők 40..50+ osan olyan párt akarnak maguknak, akinek a tulajdonságai a közös utód felneveléséhez kellettek (volna) ? Ősi ösztönök dolgoznak a mélyben szerintem.

LucretiaBorgia 2019.03.21. 18:05:20

@Yotengri: Örök rettegésemet igazolod...
Nem vagyok nő.
Én azért ragaszkodok a magasabb pasihoz, hogy ne erezzem magam debellának. Eskü se a fű, se az oroszlány nincs a kollektiv historikus tudat alattimban.

Yotengri 2019.03.21. 18:48:31

@LucretiaBorgia: debella??? Az valami kövérséget jelent? Nahát attól te fényévekre vagy.
Szóval ez hamis trigger.

LucretiaBorgia 2019.03.22. 11:01:43

@Yotengri: Késő a vigasz.. :):)
Vagy nem vagyok nő, vagy az vagyok, csak életképtelen. Férjemül egy 173 centis, 2 gyerekes, akkor válófélben lévő pasit választottam...
Se nem magas, se nem biztos anyagi háttér.
És később se úgy választottam, ahogy biológiai nemem szerint kellet volna.
Viszont megvilágosodtam kudarcaim okát illetően, ez se semmi.
Kész szerencse, hogy nem az oroszlános-füves érában élek, mert akkor rossz választásaim okán már alulról szagolnám az ibolyát (az oroszlán gyomrában) :):):)