Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Nyaralni vitt az álomhajó - A hajón
2018. december 06. írta: Szőkenőőő

Nyaralni vitt az álomhajó - A hajón

Földközi tengeri körút - útinapló I. rész

magnicifa.jpg

Szeretném nektek elmesélni életem legfantasztikusabb álomutazását. A legjobb barátnőm vetette fel az ötletet, mi lenne, ha elmennénk egy hajóútra egy luxus tengerjáróval a Földközi tengerre. Neki épp rendeződött a hosszú évekig rosszul alakuló anyagi helyzete, én, pedig ha utazni tervezek, akkor összegyűjtöm rá a pénzt. Nem sokat gondolkodtam, azonnal igent mondtam. Na persze nem azonnal rohantunk az utazási irodába, hanem 2 év kőkemény pénz félrerakási művelete kezdődött meg számomra. 

A barátnőmmel már többször voltunk útitársak, és az utazásban nekünk már a tervezgetés fázisa is nagy boldogságot okoz, a hajó indulásáig eltelt időt is nagyon élveztük. A szeptemberi indulást már januárban lefoglaltuk. Szerencsénk volt, az utazási irodás hölgy tapasztalt luxushajó utazó volt, így sok hasznos tanáccsal ellátott minket. Közeledett a nap, mi egyre jobban izgultunk, elképzeltük milyen lesz először meglátni a hajót, a végtelen tengert. Nem leszünk-e tengeri betegek, ( nem lettünk ) nem lesz-e túl puccos hely ez nekünk, egyszerű halandóknak ( nem volt ). És, ami legfontosabb, vihetünk-e a hajóra hajvasalót ( nők! ). Bújtuk az ilyen témájú oldalakat, de azt olvastuk több helyen, hogy azt elveszik, nem lehet felvinni a hajóra áramba dugható melegedő dolgokat, ami ugye nők lévén minket rosszul érintett. ( megsúgom, vittem hajvasalót, és nem vették el )

ELJÖTT A NAGY NAP !!!! 

Egy 10 órás éjszakai buszos út állt előttünk Genova kikötőjébe, ahonnan indult a hajó. A hajóút során Malaga, Marrakesh, Lisszabon, Barcelona és Marseille kikötőiben kötött ki a hajó. Csodás útiterv, ugye ?

A fárasztó buszozás után reggel 7-kor megérkeztünk Genovába. Becsekkoltunk, kimentünk a kikötőbe, és megláttuk a hajót. Az élmény sokkal hihetetlenebb volt, mint azt valaha is gondoltuk volna.

hajo2.jpg

Hatalmas, gyönyörű, 15 emeletes, impozáns látvány. Izgatottan léptünk a fedélzetre, és a szánk tátva maradt. Mi ezzel a csodával fogunk hajózni 10 napig ? El se hittük. Délután 3-ra kaptuk meg a kabinunkat, de addig is feltérképeztük a hajót. Minden csupa csillogás, luxus, rengeteg ember. 30223 utasra volt 1038 fő kiszolgáló személyzet. Egyik gyönyörű bár érte a másikat, sok étterem, kaszinó, ismert luxus üzletek sora, hatalmas színházterem, a fedélzeti, és fedett medencék, napozó ágyak tömege, csak kapkodtuk a fejünket.

hajo1.jpg

Amint megkaptuk a balkonos kabinunkat, első dolgunk volt a minibárból előkapott whiskey-vel koccintani az előttünk álló csodás útra. Részt kellett vennünk egy biztonsági gyorstalpalón, ahol bemutatták mit kell tenni, ha baj van, ez egyben próbariadó is volt. Elhangzott az Alpha Charlie, Alpha Charlie vészjelzés a hangosbemondón, ekkor mindenki fogta a kabinban levő mentőmellényt, és a kijelölt helyre mentünk. Ott bemutatták hogy kell használni, és mi a teendő vész esetén. Este vacsorázni mentünk, csinosan felöltözve. Nem volt elvárás a puccparádé, de azért nem lehetett rövid gatyában és pólóban menni. Saját pincérünk volt (4 asztalra jutott egy pincér) egy hondurasi fiatalember, Arturónak hívták. Minden este ő várt minket a vacsoránál. Az ételek finomak és különlegesek voltak, 5 fogás volt. Igyekeztünk olyasmit enni, amit addig nem nagyon kóstoltunk.                                                                                                                 

Az adagok nem voltak túl nagyok, de mire az 5 fogást végig ettük, pont elég is volt. Minden alkalommal más bort ittunk, az egyik kedvenc a chablis volt. kaja.jpgJól megkérték az árát az amúgy se olcsó bornak, de egye fene, sznoboskodjunk már kicsit, ha már ilyen helyen vagyunk :) Volt a 14. emeleten egy hatalmas önkiszolgáló étterem, az a nap 24 órájában nyitva volt, éjfélkor még sütötték a hatalmas pizzákat. Vacsora után esténként a színházba mentünk, ahol általában egy 40 perces revü, vagy énekes táncos produkciót adtak elő. Ezután beindult az este, és buliztunk, táncoltunk valamelyik bárban, mikor, hol volt épp jobb a program.

Volt egy animátoroknak nevezett szórakoztató egység, fiúk, lányok, akik napközben szórakoztatták a vendégeket mindenféle játékkal, este pedig táncoltatták őket, műsorokat szerveztek. Nagy örömömre, mikor az egyik srác felkért táncolni a bemutatkozásnál kiderül, hogy magyar. Ő is nagyon örült, hogy vannak magyarok a fedélzeten. Jól is jött, mert sokat segített nekünk eligazodni, mikor mire figyeljünk, hova menjünk, mit érdemes megnézni. És mindemellett nagyon helyes srác volt, igaz csajokkedvence, cuki vigyorral a képén ;) Az animátoroknak tudniuk kell 3 idegen nyelvet, de azoknak, akik mikrofont kaptak a kezükbe és műsort, programot vezethettek, 5 nyelv volt a minimális elvárás.progik.jpg

Bátran állíthatom, hogy életemben nem buliztam ennyit, mint a hajón ez alatt a 10 nap alatt. Na jó de, csak akkor úgy éreztem :)

Volt 3 gálaest, ahol szintén csinosan kiöltözködtünk. finom koktélokat kínáltak, külön szórakoztató műsor volt, lehetett fotózkodni a kapitánnyal is. Profi fotósok álltak minden sarokban és hívták fényképezkedni az utasokat. Én is megálltam az egyiknél, hogy lefotózzanak. Álljak így, tartsam a fejem úgy, ide nézzek, oda nézzek, na, gondoltam, ezekben a pózokban max Quazimodonak fogok kinézni. Másnap kitették a képeket egy polcokkal telerakott helységben, ki kellett keresni a saját képeinket. Meg lehetett vásárolni, persze nem kevés euróért. Mikor megláttam magam a képeken, atyaég !!! dobtam egy hátast. Jó 20 évvel voltam fiatalabb, magamra se ismertem, olyan szép voltam. Végül elvittem 6 db képet, fizettem értük 100 eurót. De egyszerűen nem hagyhattam ott ! Így is vagy 30 képből kellett válogatni, és legszívesebben mindet vittem volna, csak ugye az ára…

Itt szót ejtek a költségekről is. Adott az út ára, a fakultatív programok ára, az étel all inclusive volt, de az alkoholos italokért fizetni kellett. Lehetett venni italkuponokat, így csomagban olcsóbbak voltak. Naponta és fejenként 10 euró volt a borravaló összege, ami a 10 napra 100 euróra jött ki per fő, ezt az utazási irodában már ki kellett fizetni. Ugyanakkor a bárokban, ha italt rendeltünk, az árra rátettek még plusz 15 %-ot. Szóval rejtett költségek azért voltak.

Minden nagyon drága volt, a márkás üzletek, a hajó saját boltja, ahol mindenféle relikviát lehetett vásárolni. Többször csináltak kirakodó vásárt, ahol ékszereket, órákat, illatszereket, italokat árultak. Minden az utasokról szól, és hogy hagyjál ott minél több pénzt. Utastársaink főképp Európából érkeztek, sok országból, de a legtöbben olaszok voltak. Nem a dúsgazdagok közül kerültek ki, nem tapasztaltuk semmilyen sznobériát. Persze vannak ennél nagyobb és luxusabb hajók is, de azok kategóriájukban is sokkal drágábbak. 

Minden nap kétszer takarítottak. Egyszer reggel, új ágynemű, szépen beágyazva, minden csillog-villog. Este, míg vacsoraidő volt megágyaztak éjszakára, hangulatfény, és a pizsamánkat szép pillangóformára igazították az ágy végében. A kiszolgáló személyzetről: a felszolgálók, pincérek általában dél amerikaiak, a kabinokat takarítók dél-kelet ázsiaiak voltak. A medencéket kizárólag néger fiúk takarították, legalábbis mi csak őket láttunk suvickolni.

Amitől a leginkább tartottunk, hogy tengeribetegek leszünk-e. Szerencsére megúsztuk, a Földközi tengeren egyáltalán nem lehetett érezni a hajó mozgását. Mintha a szárazföldön lettünk volna. Akkor lett necces a helyzet, mikor áthajóztunk a Gibraltár szoroson az Atlanti óceánra, Illetve odafelé áttáncoltunk, mert éjszaka mentünk át, és akkor épp roptuk veszettül, mikor a hajó keresztülhaladt a szoroson. Onnantól kezdve a hajó is táncra kelt, és végig hullámzott a tengerrel együtt. Fura volt dülöngélve menni mikor nem is ittam, de ha igen, akkor még furcsább :D Visszafelé szerencsére már nappal utaztunk, így láthattuk azt a csodás látványt, amikor hegyek között úszott át a hajó. Azt volt nagyon érdekes és durva látni, mikor egy másik hajó a közelünkbe ért, és azon láthattuk, mennyire dobálja az óceán, és milyen mélyre merül az orra a hullámzásban. Pedig nem volt vihar, sőt szép idő volt. A legjobban akkor lehetett érezni, mikor a színházban voltunk. A hajó orrában helyezkedett el a nagy színházterem. A hatalmas zárt térben futurisztikus, szédítő érzés volt érezni, hogy hullámzik minden. Pont egy egyensúlyozós műsor volt, és az artista srác le is pottyant egyszer kétszer a rúdról. De nagy tapsot kapott érte, hogy egyáltalán fenn tudott maradni :)

Kedves emlékem egy táncverseny volt. Igaz táncolni se tudtam annyira, mint a partnerem, meg az első körben ki is estem, de azért nagyon élveztem. A hajó táncosai álltak párba az utasokból verbuvált vállalkozókkal. Nekem egy jóképű alacsony spanyol srác jutott, én is mélynövésű vagyok, így illettünk egymáshoz. Ez a fiú profi táncos volt. Mondtam neki, hogy ne cifrázzuk, csak egyszerűen.  OKÉ! A keringő még egész jól ment, tudtam követni, de a rockynál már elvesztettem a fonalat, annyira extrémre vette a figurát, a saját lábaimat nem találtam meg, nem még az övéit. Sajnáltam, hogy kiestünk, mert a következő körökben volt még rumba, salsa is, amik a kedvenc táncaim. De sebaj, jót szórakoztam. Aztán ennek a fiúnak a táncát estéről estére megcsodáltattuk a színházi táncos műsorokban.

És hát a TENGER!!

 tenger.jpg

Azért csupa nagybetű, mert egyszerűen imádom! Addig kétszer voltam a tengernél, egyszer Velencében, de akkor ősz volt nem lehetett fürödni, másodszor pedig Cipruson. Ha már a táncról meséltem, itt írás közben eszembe jutott, mikor egy széken táncoltam az egyik görög táncossal. Csodás születésnapom volt abban az évben, mert pont akkor nyalaltunk  ;) ott. Akkor meleg nyár volt, és végre teljesült a hőn áhított kívánságom, hogy megmártózhattam a tengerben. Ugyan a hajós úton nem volt alkalom fürödni, de a látvány mindenért kárpótolt. Amerre néztünk csak a végtelen tengert látni. A csodás naplementék, amit a balkonunkról feltett lábbal csodálhattunk. A fantasztikus napfelkelték, amikor még álmosan pislogva néztük, hogy borul fénybe az ég alja. Amikor 2 napig nem kötött ki a hajó, és mást sem láttunk csak a hatalmas víztömeget, ami a kék legszebb színeiben pompázott.

naplemente.jpg

Kicsit csapongtak a gondolataim, nézzétek el nekem. A következő posztban leírom az emlékeimet a városokról, ahol kikötöttünk.

És már folyik a gyűjtőakció a következő utazáshoz, ahol már terveztem fürdést is a tengerben.

Ui:

Az előző Szocis útinapló kicsit betett nekem, utána írni bármilyet is, csak esetlen próbálkozás...De a fenébe is, baromijóóó volt. Köszi Szoci :P :D <3

 Ja, és ha megjött volna a kedvetek útinaplót írni, rajta! :)

 

Szőkenőőő

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesasopeauxroller.blog.hu/api/trackback/id/tr2314415726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál 2018.12.06. 19:07:24

@Mia and me:

Mire becsapódik már nem tudsz magadról, elájulsz és alukálsz :)

@Szőkenőőő:

:)))))
Mondja a Szőke nő aki a cápák elől úszik :))

Womb Raider 2018.12.06. 19:24:46

@Szőkenőőő: "de egy ilyet is el tudnÁK képzelni. Majd 70 évesen"
&
@pannonfunk: Mondom, majd 70 felett :P
&
@Szőkenőőő: Khm, oké :) Én ráérek, kivárom :D

Máááá.. akkor ez most egy távoli randi ígérete?

Burgermeister 2018.12.06. 19:44:08

Nekem nem jött meg a kedvem egy ilyen hajós cucchoz. Kinek a pap kinek a paplan.

pannonfunk 2018.12.06. 19:47:32

@Womb Raider: az a probléma, drága Wombikám, hogy attól tartok, hogy biológiai akadályai vannak annak, hogy Szőkenő üszkve 25 év múlvára bevajnatimisedjen :( :P

Szőkenőőő 2018.12.06. 20:03:19

@szociál: elájulsz, alukálsz....azt olvastam hirtelen, ejakulálsz :D

Távoli randi? Hát nem pont erről volt szó, hanem hogy pannon 70 évesen majd leírja ide, hogy vajnatimikézett be :D

@pannonfunk: Sajna valóban nincs rá esély, de addigra hátha kitalálják az öregedés elleni szérumot. Sose adom fel a reményt ;)

Szőkenőőő 2018.12.06. 20:07:05

@Burgermeister: Bizony! Én pl. Alaszkába sose mennék el. Vagy oda ahol sokat van tél. Brrrr!!

Womb Raider 2018.12.06. 20:12:53

@pannonfunk: Miért? Lobotómiát manapság is végeznek, ugyanez a helyzet a mellnagyobbító műtétek esetében is. Te meg rászoksz addigra a szivarra..és impotens leszel :P

Womb Raider 2018.12.07. 07:43:40

@szociál: Puff... oszt akkor most mi van? Besült? Csütörtököt mondott?

Kulics 2018.12.07. 07:51:56

@Womb Raider: ne is mondd, pár éve szaptemberi tengerparti nyaralás nudista strandon. Sajnos ilyenkor már a csak a német nyugdíjasok maradnak, ezért a látványban élvezkedés arra a nőre korlátozódik, akit visz magával az ember.
Na és az egyik kb 70++os német mamókának olyan ropogós frissen csináltatott mellei voltak, mint egy húsz évesnek. Egészen szenzációsan szép volt... a melle kizárólag. És a körülötte dolgok meg ... jajj... szóval ennek a plasztikázásnak nem sok értelmét látom.

szociál 2018.12.07. 08:20:25

@Womb Raider: @Kulics:

Ha egy nudi strandon alsógatyában ténfergek akkor megszólnak ? :)

Kulics 2018.12.07. 08:33:02

@szociál: nem tudom, ilyen még nem fordult elő. De ugyanolyan inkompatibilis viselkedés mintha meztelenül mennél ki egy hagyományos strandra. Először azt próbáld ki és mesélj mi történt :-)

szociál 2018.12.07. 08:37:45

@Kulics:

De gondolom nem a bejáratnál vetkőzöl le, szóval nem meztelenül mész be a strand területére hanem gunyába :)
Szóval nyugodtan sétikálhatsz ruhában is a parton kerves egy jó helyet ahol meztelenül napozhass....de közben eszedbe jut hogy nem zártad el a gázt, ezért ruhástul haza mész :))

Kulics 2018.12.07. 08:43:25

@szociál: mit szeretnél valójában közölni ezzel az egésszel?

Womb Raider 2018.12.07. 08:57:08

@szociál: Biztosan lesz, aki kérdően néz majd.. Cap d'Agde-n is látni ilyet, de ettől még nem vezettetik ki :) Amúgy jellemzően férfiak.. akiknek valószínűleg nem is nagyon van mit takargatni ;)

szociál 2018.12.07. 09:10:14

@Kulics:

Azt hogy kukkolási szándékkal végig lehet topogni a strandon napozóhelyet keresve :)
De ma már minek ,egy kattintás és ott a nuni minden mennyiségben :(
Bezzeg régen, a hahotára vertül mert nunis újság se volt :)

@Womb Raider:
Azért én a hideg vízből ki nem jönnék, bebújik a csigaházba még a négereknek is :)

Kulics 2018.12.07. 09:41:34

@szociál: hidd el nem érdemes. Nagyon nagyon kevés szép ember van ilyen helyeken. Fizess be egy kurvához, még ha csak nézegeted akkor is jobban jársz :-)

Womb Raider 2018.12.07. 10:04:08

@szociál: Jó... csak nem mindegy, hogy elég egy szuterén garzon, vagy egy tetőtéri penthouse ;)

@Kulics: "Nagyon nagyon kevés szép ember van ilyen helyeken. "

Azért ez így nem igaz. Emberek vannak, fiataltól az egészen idősekig..és ugyanolyan eloszlásban találsz köztük rém átlagos és a jelenlegi ideáloknak megfelelő alkatú/külsejű férfiakat, nőket.

szociál 2018.12.07. 10:13:46

@Kulics:

-Szia vetkőzz le, csak nézni szeretnélek :)

Egyből azt hinné hogy sorozatgyilkos vagyok :))

@Womb Raider:
Angela Merkel is nudizott, lefotóztam volna, most milliomos lennék a képeiből :))

Macronnét nem biztos hogy lekapnám mezítelen :O
Mondjuk azért is pengetne a The Sun :)

Kulics 2018.12.07. 10:25:22

@Womb Raider: igen! Az ugyanolyan mérték azt jelenti hogy kevés a szép ember. Főleg meztelenül. A hétköznapokon a ruha sokat javít az emberekn, nőkön főként. Ruhátlanul meg nincs semmi optikai tuning. És tényleg kevés a szép ember. Ezen a kijelentésen hogyan lehet értelmesen vitázni? Te azt mondod NEM én meg hogy DE :-)

Kulics 2018.12.07. 10:26:48

@szociál: "Egyből azt hinné hogy sorozatgyilkos vagyok"
Nem hinné. Egyrészt jó emberismerők és látják messziről, hogy ki az impotens aki csak nézelődni akar :-)
Nekik sokkal kényelmesebb ha ennyiért kapják a pénzt.

szociál 2018.12.07. 10:28:48

@Kulics:

:))

Egy agorafóbiás impotens muszlim zsidó modell vagyok :)

Womb Raider 2018.12.07. 10:34:35

@Kulics: Szerintem te az 'ideális külsejű' kifejezést kerested. Eleve... mi az, hogy szép? A modell-alkat valóban ritkaság.. de a természetesség még ugyanúgy lehet szép. Az egy dolog, hogy mindenkin lehet tuningolni egy jól megválasztott frizurával és egy optimális sminkkel.. de ha ezeket lehámozod egy , a közvélekedés szerint is szép emberről, ugyanúgy jelentős változásra számíthatsz.

Womb Raider 2018.12.07. 10:35:47

@szociál: Látod... neked egy muszlim nudista strand az ideális terep! (Ha te is burkát húzol, úgy egészen tág lehetőségek nyílnak előtted!)

szociál 2018.12.07. 10:39:47

@Womb Raider:

:))

inkább lenyírok egy kecskét kopaszra, az az igazi muszlim nudi ;)

LucretiaBorgia 2018.12.07. 10:49:26

@Womb Raider: Na ez maximálisan igaz ! Pl. Heidi klum natúrban egy átlagos germán típusú nő. Mila Kunis meg még objektíve is csúnya. Csak kiragadva, nagy hirtelen. Mindig dobok egy hátast a sztárok smink nélkül-ökön.

Kulics 2018.12.07. 10:49:55

@Womb Raider: "Szerintem te az 'ideális külsejű' kifejezést kerested" igen, jól mondod. Sehol se találtam ezt a kifejezést, már kihuzogattam a fiókokat, lenn voltam a pincepadláson. És persze hogy nem leltem, mert nálad volt. Köszi, hogy visszaadtad.

Kulics 2018.12.07. 10:51:37

@LucretiaBorgia: hahah azért ha heidi vagy mila megjelenne egy nudi strandon akkor eléggé kitűnnének a hájas megereszkedett emberek tömegéből. sminkideoda mindegy, az ember az érdekes.

Womb Raider 2018.12.07. 10:52:15

@Kulics: :)) Rám számíthatsz...De most én kérnék valamit! Mutass nekem egy képet szép férfiről..és egyet szép nőről.. csak a miheztartás végett!

szociál 2018.12.07. 10:54:41

@LucretiaBorgia:
Mila Kunis 10/5
Demimur 10/8 még idősen isch.

LucretiaBorgia 2018.12.07. 10:57:06

@szociál: Láttad mostanság Demi-t ? Szarrá műtette magát...

Szőkenőőő 2018.12.07. 11:10:48

És ha valakinek a dús idomok tetszenek, Zs-s melltartó, 150-es csípőszélesség? Annak az lesz a szép meztelenül, nem a 90-60-90.

Kulics 2018.12.07. 11:15:04

@Womb Raider: szép nőnek például rögtön itt van LucretiaBorgia. és ez nem vicc. Fotót meg kérj az érintettől :-)

Kulics 2018.12.07. 11:19:52

@Szőkenőőő: nem. teljes a félreértés. Aki a kövér nőket szereti az is elismeri hogy a 90-60-90 az szép. Én az emberi szépségideálról beszélek. Az ókori görög eszményről. Az arányokról. Nem a centiken múlik a dolog, hanem az arányokon. Egy kismellű ugyanúgy tud szép lenni mint egy nagy. Ha ahhoz arányos a test többi része is.

LucretiaBorgia 2018.12.07. 11:35:34

@Kulics: Sokat olvastam róla, megoszlanak a vélemények. Akkor még nem volt fotó, csak festmények. Mondjuk ezen a képen a Szoci által rühellt színésznő van. Szerintem az akkori korban valószínűleg szépnek számított !
Gondoljunk a Rubensi nő ideálra. Olyan testtel ma már bálnának neveznének egy nőt :):):)

Kulics 2018.12.07. 11:47:39

@LucretiaBorgia: ugyebár Rubens korában az emberek a sok éhezéstől vékonyak voltak és a kövérség jelentette a gazdagságot, testi egészséget, aki ki tudja hordani a gyereket és nem hal bele a szülésbe.
Ma pont fordítva van, a prolik, meg a szegények eszik a sok kalóriadús junkfood-ot és ma pont az egészséges kinézetű testhez kell az erőfeszítés.

LucretiaBorgia 2018.12.07. 12:31:52

@Kulics: Jogos. Igazad van ! De az utókor úgy emlékezik, hogy az volt az ideál, akkor. Azért vicces hogy fordulnak a dolgok...ma a girhes a szép :):):)

pannonfunk 2018.12.07. 13:08:04

@LucretiaBorgia: Kivéve az afrikaiakat, akik a mai napig azt gondolják, hogy 100 kiló alatt nem lehet szép egy nő...

Szőkenőőő 2018.12.07. 13:08:09

@Kulics: A legideálisabb a homokóra alak. Lehet teltebb, vagy kevésbé telt, de derék legyen.

www.kisalfold.hu/szorakozas/noi_szepsegideal_az_a_divat_amit_nehez_elerni_/2276223/

De az biztos, hogy nekünk nőknek sose volt egyszerű dolgunk, hogy ennek megpróbáljunk megfelelni.

pannonfunk 2018.12.07. 13:11:26

@Szőkenőőő:
Hej rezeda, rezeda,
Karcsú a lány dereka
Ha karcsú is illeti
Barna legény szereti.

Illetve:

A legények regimentje igen cifra,
Benne forog Sándor Panka, igen nyalka,
Ice-ruca Rebeka, de ékes a dereka,
Galambocska.

Ha ékes is, illeti, barna legény szereti,
Galambocska.

Na most, próbáld meg itt az "is"-t értelmezni ;) csaxólok :) Az "ékes" elég egyértelmű leírás, hogy mire is gondolt a költő...

Szőkenőőő 2018.12.07. 13:16:37

@pannonfunk: Az ékes gondolom azt jelenti, hogy valami ékesíti a derekát, a barna legény meg roma legényt jelenthet. És akkor az ékes derék máris értelmet nyert a roma díszes öltözködésben :)

Womb Raider 2018.12.07. 13:18:50

@szociál: Demimúr már a másik térfélen focizik.. amúgy nekem is bejön :) Bár valahogy mindig a Wisdom-ban alakított szerepe ugrik be, az akkori arcával ..amihez képest mostanre elég jelentős változást láthatunk. :) ..és persze rögtön utána Emilio Estevez.. sőt..a sorrend is jó :)

Womb Raider 2018.12.07. 13:21:11

@Kulics: Ügyes hárítás :))))

(így mellékesen.. a nudista strandokra az ember nem azért megy az ember, hogy másokat nézegessen, így tgulajdonképpen tökmindegy, hogy szépek, vagy rohadékok (via Vian) )

Kulics 2018.12.07. 13:47:56

@Womb Raider: az ötlet szocitól származik aki szemet legeltetni akar a nudistán. Én tudom milyen. És leginkább távol telepedek le mindenkitől.

LucretiaBorgia 2018.12.07. 13:53:01

@Kulics: Személyes tapasztalatom szerint a nudin kevésbé is megy a húsmustra, mint a gatyós bikinis strandon. Valahogy illetlenebbnek, kellemtlenebbnek érzik az emberek a mezítelen másikat bámulni, nézegetni, mint a fürdőruhásat.

LucretiaBorgia 2018.12.07. 13:54:30

@Kulics: habár szocit pont ez motiválná :):):)
Azért élőben nem gondolnám hogy bátran fixírozná a popsikat meg a ciciket, egy szál himbilimbiben.

szociál 2018.12.07. 14:39:34

@Womb Raider:
Sztriptizben alakított jót :)
10/10

szociál 2018.12.07. 14:41:17

@LucretiaBorgia:
Buzi blogmotor

Takarnam a kukit és elsomfordalnek :)

pannonfunk 2018.12.07. 15:03:34

@Szőkenőőő: nem. Az ékes azt jelenti, hogy be van ékelve a dereka, azaz darázsderekú. Az "is"-ből meg láthatod, hogy anno ez nem volt egyértelmű, hogy ezt szépnek kell tekinteni...

Szőkenőőő 2018.12.07. 15:37:25

@pannonfunk: ezek népdalok, szóval itt a költő nem akart mondani semmit ;)
Mindazonáltal valóban, így is lehet értelmezni :)

pannonfunk 2018.12.07. 15:49:48

@Szőkenőőő: dede... Csak a "költő" természetesen nem egy személyt jelent.

Szőkenőőő 2018.12.07. 16:26:57

@pannonfunk:
Ha ékes is, illeti

Tudod milyen értelmezést tudok még adni ennek?
Hogy a lány szép, karcsú, a fiú pedig nem szép legény, lány mégis ennek ellenére (is) őt válaszja.
Na?

LucretiaBorgia 2018.12.07. 17:37:29

@Szőkenőőő: ajajjjjajjjjjjajjj......ez durva!

pannonfunk 2018.12.07. 18:20:41

@Szőkenőőő: Hát, a viszonzásról itt szó sincsen. Hidd el, ennek az a jelentése, ahogyan logikusan lehet értelmezni. (annak ellenére is) illeti (= kelleti magát), hogy karcsú a dereka. Szerintem :)

pannonfunk 2018.12.07. 18:21:37

@Szőkenőőő: Az viszont jó :) Kár, hogy a Karthago = Kard-hágó nincs benne. Pedig azzal lenne csak az igazi ;) Meg egy kis sumér-magyar ősrokonsággal :)

Szőkenőőő 2018.12.08. 11:11:07

@pannonfunk: Na és ehhez szólsz? Hugicám épp most tanulja, és most felfigyeltem a versben mi hangzik el.
János vitéznek a karcsú Iluska tetszett.
Időben sincs messze a népdaltól.

"Szerelem tüze ég fiatal szivében,
Ugy legelteti a nyájt a faluvégen.
Faluvégen nyája mig szerte legelész,
Ő addig subáján a fűben heverész.

De nem ám a patak csillámló habjára,
Hanem a patakban egy szőke kislyányra,
A szőke kislyánynak karcsu termetére,
Szép hosszú hajára, gömbölyű keblére"

csevely 2018.12.08. 14:32:22

@Szőkenőőő:
Én egy gyerek mondókás könyvben találtam.
Varró Dánieltől:
"""
Jó játék a lapát,
azzal ütjük apát.
Orrot, fület lapít,
jó játék a lapát.

Jó játék a konektor,
én jöttem rá magamtól.
Beledugom, hol egy toll?
Jó játék a konektor. """

pannonfunk 2018.12.08. 16:11:23

@Szőkenőőő: Tény, hogy ezek az ideálok egy időben egymás mellett éltek. Miből gondolod, hogy a Sej, rezeda, rezeda népdalunk a XIX. században keletkezett? Picit beleolvastam a töribe, végülis már az ókorban is voltak fűzők. De azért te se gondolod, hogy pl. ez a Vénusz ábrázolás karcsú nőt ábrázolna:
www.metmuseum.org/toah/works-of-art/36.29/
Ugye? Pedig kit ábrázoltak volna szépnek, ha nem Vénuszt?

Szőkenőőő 2018.12.09. 08:34:07

@csevely: Varró Dani versei nagyon megosztják a szülőket. Van aki azt gondolja, hogy kellenek az életszagú versek, hisz ezek a gyerekek már modern korban nőnek fel, a versek is lehetnek azok. A hétköznapi életből vett dolgokról ír. Olvasgattam én is verseit, szerintem nem rosszak. Nem rosszabbak mint a szexualitásra utaló népdalocskák, népmesék. De ez a verse nekem se tetszik. A gyerek utánzás alapján tanul, és hiába mondják, hogy úgyis tudni fogja hogy a konnektor nem játék igazából, azért én nem lennék benne biztos, hogy egy gyerek fantáziáját nem kelti e fel annyira, hogy kipróbálja. Hisz a versike vicces, mi baj lehet.

Szőkenőőő 2018.12.09. 08:43:34

@pannonfunk: Ha elolvassuk a 2 verset, a szóhasználatuk hasonló, úgyhogy valószínű, hogy hasonló korban keletkeztek.
A másik, hogy a versekben használatos szavak, mint a regiment, kapa, akasztófa, kendermag ;) a hét napjai, nem keletkezhettek az ókorban.

Én még mindig azt a verziót tartom a legjobbnak, hogy a lány karcsú, a fiúnak tetszik, de a lány választ. Mint ahogy ez mindig is volt és lesz ;)

szociál 2018.12.09. 11:26:04

Hüje álomhalyó
kibérelek egy vizibiciglit viszek magamal egy puk pezsgőt, és a naplementébe megiszom a balcsi közepén.
Romantikás ?
Az.
Volt pezsi ?
Volt.
Álomutazás isch ?
Iggen.
Ennyike.
És ócsón kijöttem.

Womb Raider 2018.12.10. 07:00:48

@szociál: Csináld magad mennyország...

Szőkenőőő 2018.12.10. 11:41:39

@szociál: Na hát azért, mert most itt egy nyálverős posztot írtam :P attól még ez a Balcsis naplementés pezsis cucc se olyan rossz ám ;)

szociál 2018.12.10. 13:52:24

@Womb Raider:

néha magamnak csinálom bizony ;)

@Szőkenőőő:

Nem nyálverős mert megdolgoztál érte, nem vagy Vajna Timike hogy apa hozzád vág egy magánrepülőt hogy utazz már el Las Vegasba és szórd el MO éves költségvetését :)
Tőled nem irigylem hajas :)

Szőkenőőő 2018.12.10. 15:54:47

@szociál: Hja, rosszul választottam.....bakker totál megértem a mai fiatal csajokat, akik tehetik választanak maguknak egy télapót :D

szociál 2018.12.10. 15:56:16

@Szőkenőőő:

-Mit kívánsz Télapóra ?
-Egy Télapót !

:)

Kulics 2018.12.10. 16:25:48

@Szőkenőőő: úgy olvastam hirtelen, hogy "Nyalni vitt az álomhajó"... freudi elgondolás :-)

Szőkenőőő 2018.12.10. 17:14:12

@szociál: :D

@Kulics: Azért még így se lenne egy rossz cím. Az egész hajóút annyira vendégcentrikus volt, hogy méltán érezhettük azt, hogy elölről hátulról ki vagyunk nyalva ;)

M87 2018.12.10. 23:51:21

@LucretiaBorgia: "Pl. Heidi klum natúrban egy átlagos germán típusú nő. Mila Kunis meg még objektíve is csúnya. Csak kiragadva, nagy hirtelen. Mindig dobok egy hátast a sztárok smink nélkül-ökön."

Paparazzik figyelnek.:) Van eltérés több esetben. Nem egy cikk van arról, hogy megváltozott egyik-másik az évek elmúltával.

Womb Raider 2018.12.11. 06:59:19

@M87: www.youtube.com/watch?v=D_KhcWpn7jE

:)

"@LucretiaBorgia: "Pl. Heidi klum natúrban egy átlagos germán típusú nő. "
Így van.. és ezzel együtt simán vállalható..sőt.. image.gala.de/21784398/uncropped-0-0/2c8709e6a9ed8f70bd8fc900cbad900e/nP/heidi-klum-jeanslook-02.jpg
Hogy Kunis csúnya lenne? Azért ezzel lehetne vitatkozni.. az ágyból kicibálva egy hajnalba fulladó afterparty után, smink és frizura nélkül..talán.. na, de akkor naggyon-naggyon kevesekről mondható el, hogy szépek..
Fotogének, ahogyan az összes modell, jó nyersanyagok..és ez érték.

Womb Raider 2018.12.11. 07:02:10

@Womb Raider: ... ha már fotogenitás.. Cara Delavigne egy csoda.. ezer arcú..és a tényleg rémestől az angyalarcúig bármivé varázsolható.

pannonfunk 2018.12.11. 07:25:35

A szépség eleve relatív. Én tök szép nőket látok totál unalmasnak, és a közvélemény szerint csúnya nőket meg nagyon vonzónak, mert van bennük valami izgalmas.

Womb Raider 2018.12.11. 07:40:14

@pannonfunk: :)))) pasiknál ez ugyanígy megvan.. A masszőrnél beszélgetett multkor egy csaj meg a masszőr lány.. az egyikük exéről beszélgettek.. a lényeg az volt, hogy bár nem volt egy Level 9.0-ás Adonisz, voltak olyan rejtett értékei, amik bizony döntő súllyal estek latba...;)

Kulics 2018.12.11. 08:56:02

@Womb Raider: jaja rejtett érték, a bankszámlája hahaha
Egyik barátnőm elköltözött a férjétől, de amikor valamiért hazament és meglátta a férje salamander cipő gyűjteményét, ahol szín árnyalatonként egy egy pár reprezentálta a gazdagságot, akkor elélvezett ettől az előszobában.

Nőőők :-))))

pannonfunk 2018.12.11. 09:42:51

@Womb Raider: @Kulics: jaja. Én nem rejtett értékekről beszélek, hanem explicite olyan női arcokról, amit a nagy átlag csúnyának tart, én meg gyönyörűnek, olyan női testekről, amelyet a nagy átlag "elől deszka, hátul léc" gúnnyal illet, én meg erotikusan vonzónak tartom, stb.

Kulics 2018.12.11. 10:03:51

@pannonfunk: igen. Van egy olyan női szexuális energia kisugárzás, ami kvázi feleslegesség teszi a másodlagos nemi jellegek hangsúlyozását. És ilyenkor mindegy hogy kis vagy nagymell.

Womb Raider 2018.12.11. 10:06:39

@pannonfunk: "olyan női testekről, amelyet a nagy átlag "elől deszka, hátul léc" gúnnyal illet, én meg erotikusan vonzónak tartom, stb."

Csak tippelek.. asztalos vagy!

Egyébként értelek, bár a férfiak esetében ennek kevesebb jelentősége van. Sokkal kevesebb (szerintem) a reménytelenül ronda pasi.. bár az is igaz, hogy a pusztán a külső engem soha nem hatott meg. Még csak másodlagosnak sem mondanám. Sokkal jobban érdekel a mozgás harmonikussága, a gesztusok, a hanghordozás, szóhasználat.. így is marad egy zsákbamacska :)

pannonfunk 2018.12.11. 10:29:35

@Kulics: Ezt én sem tudtam volna szebben megfogalmazni :) Köszi :)

@Womb Raider: ha-ha-ha... :P (ezt az asztalosra).

Amúgy igen, a gesztusok. De abból sem a kurvás verzió, amit a média sugall, hanem... passz... ami nekem tetszik, de ez körkörös definíció, hogy az tetszik nekem, ami tetszik :)

szociál 2018.12.11. 10:32:37

@Womb Raider:

itt van például Polanski neje, nem szép de tőle feláll a felállásom :)
Jobban bejön mint a tipikus playmatek.
Fotómodellek közül is inkább a fura arcúak tetszenek.
Bár Kátrindönöv fiatalon azért világszépe volt, megnyomogattam volna a nunusát :)

static.lpnt.fr/images/2018/07/08/15684240lpw-15684265-article-roman-polanski-emmanuelle-seigner-oscars-jpg_5394405_660x281.jpg

pannonfunk 2018.12.11. 13:47:09

@szociál: fúj, nekem nem tetszik :)

@Womb Raider: hűbammeg, de ocsmányak :)

Ne keverjük össze a logikai kvantorokat, senki nem állította, hogy minden érdekes nőt vonzónak találok, de van olyan, amelyiket igen.

Nade, akkor csak itt, csak most nektek, lehet, hogy ilyet nem is szabadna, ha gáz, akkor töröljétek ezt a kommentet. Na 'szal pont a napokban töltött fel egy zenészkereső csoportba fényképeket egy kislány, persze vannak multiple problemek :P de ha nem lenne ilyen fiatal, meg éppen keresnék társat meg ha rendben lenne a fejében minden (nagyon zavaros, hogy egyáltalán milyen zenekarosdit akar, leginkább "sztár" lenni :) ), akkor pl. ez a csaj nekem nagyon-nagyon-nagyon... :) De komolyan, szerintem kenterbeveri az elmúlt tíz év összes szépségkirálynőjét. Pedig objektíve nézve nem egy szépség...

kepkuldes.com/image/Urwut

(ha szerintetek személyiségi jogot sért, akkor töröljétek a kommentet nyugodtan...)

Kulics 2018.12.11. 13:57:44

@pannonfunk: csalóka ez a nézőpont. Ismerek egy blogger csajt és mindig egy ilyen felfele nézős fotókat csinál és nagyon vonzónak látszik. Aztán egyszer elcsíptem szemből is... háááát ég és föld különbség negativ értelemben.

szociál 2018.12.11. 13:58:39

@pannonfunk:
Lehet nincs álla a kislánynak :)

szociál 2018.12.11. 14:01:29

Wombi bmg :))))
A vitiligos szép lenne foltok nélkül, így olyan mint egy télapó

Womb Raider 2018.12.11. 14:10:45

@pannonfunk: "De komolyan, szerintem kenterbeveri az elmúlt tíz év összes szépségkirálynőjét."

:))) Te sokat látsz bele ebbe a fotóba.. vagy a lányba.. talán magadat ;)

Womb Raider 2018.12.11. 14:11:53

@szociál: Télapó??? Te hol nőttél fel? Tirolban?

pannonfunk 2018.12.11. 14:20:27

@Womb Raider: nem, nekem nincs ilyen csótányképem :) De tényleg, nem ilyen csótányképű ez a kiscsaj? Oszt mégis tetszik :)

@Kulics: Ebben lehet valami. De volt ott vagy 25 fotó (ugye ez a gond, hogy zenekarkeresőben miért kell 25 fotó magunkról, valószínűleg gyakorló nárci a kiscsaj, és jó padawan lehet, úgyhogy kerülendő...) voltak szembefotói is, és azok is tetszenek :)

Womb Raider 2018.12.11. 14:39:04

@pannonfunk: Nem, szerintem teljesen átlagos külsejű..bár ez a fénykép semmi infót nem hordoz.. alakra ~kb rendben lehet..oszt ennyi. Ha neked ettől működik a hidraulika.. az tök jó :) nem vagy válogatós, ergo túlélő vagy!

pannonfunk 2018.12.11. 15:04:59

@Womb Raider: A nagy lóf.szt Wombikám, iszonyat válogatós vagyok. Nem azt mondtam, hogy ez a csaj _is_ tetszik, hanem az, hogy nekem meg ez tetszik. És az általánosságban elfogadott szép csajok nagy többsége meg _nem_ :) Objektíven el tudom fogadni, hogy szép, lehet, meg is bámulom őket, de nem vonzanak, mert semmi különleges nincs bennük, az általános szépségideáltól eltekintve :)

Mia and me 2018.12.11. 15:25:25

@pannonfunk: :D a zenészkereső az valami új szleng az ismerkedésre, társkeresésre? ;-)

Mert akkor én is keresek zenészeket, főleg bassz-gitárosokat, nem baj az se ha feketék, mert magyar multikulti zenekarral tervezem a nagy berobbanást a zeneiparba :).

pannonfunk 2018.12.11. 16:43:47

@Mia and me: Nem, a zenészkeresőn általában zenészeket keresnek. Kivéve, amikor mit tudom én, hogy mit. De hajrá, regizzél be néhány ilyen fészbúkcsoportba, tuti, találnál magadnak "zenésztársat", ha minimum ennyire merész képeket teszel fel, mint ez a kislány :) De arra készülj fel, hogy legalább az egyikét megkapod a következő kommenteknek:

- send me nude tho
- show me ur bobs and vegena
- oboázni tudsz?
- szar zenét akarsz játszani? Mert szar zenét el lehet adni ezzel a kiállással. A jóhoz meg zenélni kell tudni.

Szegény kislány, ha jól emlékszem, ezek mindegyikét megkapta, ami garantáltan nem segítette elő a személyiségfejlődését... :(

M87 2018.12.11. 22:25:56

@pannonfunk: "A szépség eleve relatív. Én tök szép nőket látok totál unalmasnak, és a közvélemény szerint csúnya nőket meg nagyon vonzónak, mert van bennük valami izgalmas."

Ha egy adott képen lévő nőről kérnének véleményt megfelelő mintaszámú férfi között lesz egy alsó és felső küszöbérték ízléstől függően. Azaz lesz egy minimumszint, amit mindenképp megüt. Van abban valami, amit mondasz, de vannak határok is.:)

pannonfunk 2018.12.12. 08:25:29

@M87: Természetesen vannak határok, ezt drága Wombikánk jó troll módjára ki is használta, villantott itt fent egy kommentben rögtön négy nőt is, aki messze a határ alatt van :) (ne étkezés környékén nézd meg azokat a képeket, ha jót akarsz magadnak :) )

Womb Raider 2018.12.12. 09:31:21

@pannonfunk: Most kissé értetlenül állok a felháborodásod előtt, mert az inkriminált hozzászólásom @szociál érdekes arcú modelleket említő kommentjére volt válasz...
(az részletkérdés, hogy Winnie Harlow női szemmel is gyönyörű.. és az, ahogyan a nem mindennapi betegségével a világ elé mer állni, annak komoly üzenete van és mindenképpen egy pozitív személyiséget sejtet )

pannonfunk 2018.12.12. 09:46:27

@Womb Raider: Azért nem érted, mert félreérted :) Semmi felháborodás nem volt a kommentemben :) Szerintem tök cuki vagy, hogy előkaptál egy zsák ilyen ronda nőt :)

M87 2018.12.13. 20:33:00

@pannonfunk: A linkelt képeken kívül így is mindenki szűr a maga módján.