Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Tacskóm tacskóm mondd meg nékem...
2018. november 29. írta: Szőkenőőő

Tacskóm tacskóm mondd meg nékem...

Gondolatok egy kiskutya emlékére

oc18_090.jpg

Egy kedves kommenttársunk ajánlására tévedtem egy kutyás oldalra. Nevezetesen egy tacskós oldalra. Annyi édes cukorfalat tacskó képet osztottak meg, hogy nem győztem olvadozni. Nem véletlen a dolog, ugyanis nekem is volt egy kistacskóm. Nem vagyok valami nagy posztírogató, de ennek hatására kedvem lett leírni az én kiskutyám történetét.

A szomorú végével kezdem, mert ezt a legnehezebb leírni, és jobb ezen túl lenni.

A kutyámról tudni kell, hogy általában kijött a nagykutyákkal, játszott akkora dán doggal is, aminek a feje nagyobb volt, mint ő. De olyan is történt, hogy ha megijedt nagyobb ebektől, akkor félelmében haragot mutatott és ugatott.

Egy szépnek induló nap levittük a Duna partra sétálni. Póráz nélkül, hogy szaladgáljon. A férjem távolabb állt, én a kutya mellett. Egy kuvaszt láttam gyerekekkel játszani, azt hittem velük van. Észrevette egymást a két kutya, és a kuvasz odajött az enyémhez, farokcsóválva. Nem tűnt a dolog veszélyesnek, így hagytam szagolgassák meg egymást. Kb. 20 mp telhetett el, és a kiskutyám nem tudom miért, rámordult a nagyra. Az abban szempillantásban neki esett a kicsinek, és azzal a lendülettel törte el a gerincét. Első rémületemben megpróbáltam felkapni a kutyámat, és ekkor ért egy harapás. Mikor az ölemben volt a kicsi, akkor ért a számon a második, fájdalmában odakapott. A férjem elzavarta a kuvaszt, de mire odaért már vége volt mindennek. Azt mondta később, hogy sikítottam, mint akit ölnek, de én erre nem is emlékszem. 

A többi már csak történelem. Az állatorvos, akit kihívtunk és ott helyben elaltatta, a kórház, ahol a kezemet és a számat összevarrták, a veszettség elleni oltás, amit azért kaptam, mert a kezemet nem tudni melyik harapta meg, és a kuvasz gazdája nem lett meg. Amikor hazamentünk és elmondtuk a gyereknek, és ott sírtunk mindannyian. Még most is felzaklat, ahogy írom, pedig már több éve történt, de jólesik leírni ezt a pár emléket. 

canon1_002.jpg

És most jöjjön az emlékezés szebbik része, hiszen akinek tacskója van, vagy egyáltalán szeretett kisállata, tudja mennyi öröm és vidámság költözik velük az otthonunkba.

Sose hittem volna, hogy nekem valaha is lesz kutyám. Gyerekkoromban a szüleim „nincs kutya és kész !” felkiáltással el is intézték a dolgot. Később meg nem volt bennem a vágy, hogy legyen. Voltak teknőseim, halaim, papagájok, volt, hogy egyszerre 5 is, de ezeknél nagyobb állat soha. Egyik nyamvadt papagájt se sikerült kézhez szoktatni, szóval nem jeleskedtem a tanításban. A halak meg teknősök tudvalevően pedig nem igényelnek különösebben ember társaságot. Lett családom, kisgyerek, szóba se jött a kutyakérdés, mert úgy gondoltam, lakásba nem való kutya. Ez az elképzelésem tartotta is magát egész addig, mikor is  egy kolléganőmnek lett egy tündéri kistacskója. Akkor jött egy érzés, hogy én is el tudnám viselni, ha egy ilyen kis aprónép futkározna otthon. A gyerek kisiskolás volt, pont jókor is jöhet, hogy megtanuljon gondoskodni egy kis állatról. Elkezdtem otthon mondogatni, hogy tacsi kéne, tacsi kéne, és addig mondogattam, míg a férjem kötélnek nem állt. Hát így érkezett a családunkba egy picike kis törpe tacskófiúcska.

A tenyésztőnél volt 16 kölyök 2 anyától. lehetett választani. Na de melyiket ? Amikor odaérkeztünk, az alomban egyszerre 16 kis tappancsos rohant felénk lobogó füllel. Nem tudom láttatok-e már ilyet, valami elképesztő aranyos jelenet volt. Legszívesebben vittem volna mindet. A gazdájuk odajött, hozott magával egy szalonna darabkát, és odadobta az apakutyának. Erre az egyik kölyök odatrappolt, és huss, már vitte is. NA Ő KELL NEKEM ! Milyen kis élelmes, bátor picurka ! Ezt a tulajdonságát élete végéig megőrizte, nála nagyobb haspókot a föld nem hordott a hátán.

20181116_084357.jpg

Szerencsénk volt vele, mert 4 hónapos korától már több órát egyedül volt otthon, de egy cipő korcnál többet nem rágott szét. Egy ismerősöm a kutyáját kénytelen volt az előszobában tartani, és csak úgy tudta otthon hagyni, ha az ajtókat becsukta, kilincseket leszerelte minden áldott nap. Mert különben pusztított a lakásban. 

Annyi sztorim lenne róla, reggelig tudnám írni, és még akkor se érnék a végére. 3 hónaposan hoztuk haza, hogy  a férjemmel felváltva 2x2 hetet otthon tudjunk lenni vele. Első éjszaka sírt a mamája után, de pillanatok alatt megtalálta a helyét, attól kezdve a családunk tagja lett, és birtokba vette a lakást és a szívünket is.

A családi legendárium része lett, mikor ott felejtettem a kaja előtt. Okos kis feje volt, és jutifalatért bármit megtanult. Csak úgy ehetett a tálkájából, ha előtte lefeküdt, és elhangzott az „okos, tied !” parancs. Letettem a tálkáját a földre, teli finom főtt csirkével, ami amúgy is a legkedvencebb kajája volt. Ő szépen lefeküdt, várta a varázsszót, de a hülye gazdi (én) elfelejtettem mondani. Kb. 10 perc múlva eszméltem, ez a kis hős meg ott feküdt, mereven a tálját nézte és várt. Ő a haspók !!

20181116_085002.jpg

Nagyon kedves, aranyos kiskutya volt, olyan kis bújós, igazi anyakutyája. A felnőttekkel bizalmatlan, ki kellett vívni a szimpátiáját. Ha valaki számára ismeretlen jött hozzánk, akkor előre közöltük, hogy a kutyát hagyja figyelmen kívül, mintha ott se lenne. Ami nem volt egyszerű, lévén nagykutya hangon ugatott és ijesztgette a vendéget a bokájánál csattogó agyarakkal. Mikor a vendég leült, a kutyi elkezdte kerülgetni, szagolgatni. És mikor sértődötten tapasztalta, hogy vastagon le van tojva, akkor vitte a játékát, odanyomta a vendégnek, és onnantól kezdve haver volt. Tisztára átment zaklatóba, csakhogy játsszon vele. 

A gyerekeket feltétel nélkül imádta. A pelenkások voltak a kedvencei, nem is értem miért. ;) Amikor az unokaöcsém kis mászóbaba volt, utánfutót játszottak. Gyerek mászott négykézláb előre, kutya a szorosan mögötte a pelenkás popit követve vonatoztak :D Kivéve azokat az alkalmakat, mikor talált egy vakondtúrást friss szaggal. Olyankor képes volt hosszú szakaszon szügyig beásni magát, és boldogan szuszmákolt a földdel az orrában. A remélt zsákmányt igazi vadászként védte, és mindenkit megmorgott, legyen az kicsi vagy nagy, aki ilyenkor zavarni merészelte. Lüke anya (én) leült mellé, és kedvesen hárítottam a „deédeskiskutya!” felkiáltással odaszaladó gyerekeket, hogy most hagyják, mert épp zsákmányt ejt. Nem is tudom mit csináltam volna, ha tényleg kiás egy vakondot.

20181116_085412.jpg

A kedvenc sztorim mikor nyaralni voltunk, és egy kertes parasztházat béreltünk ki. Persze miatta, hogy élvezze a kertet, mert mi városlakók vagyunk. Annyira tetszett neki, hogy a beköltözés után fél órával már ugatta a kerítésen túl járkálókat, mintha mindig is kerti kutya lett volna. Naszóval, egyszer csak kutya sehol. Keressük, hívjuk semmi. A szomszéd kertbe át lehetett menni, így ott is kerestük. Látjuk, hogy a kis dög ott hempereg boldogan egy nagy darab tehénylepényben, ami fogalmam sincs, hogy került oda. Szerintem egy centi nem sok, annyi se maradt rajta lepénytelen. Na képzelhetitek, mikor fürdettem, nem tudtam rókázzak vagy beájuljak. Ez a kis pukkancs még meg volt sértődve, mert le mertem őt csutakolni. 

Egyszer le is bénult, utolérte a tacskók betegsége, ott fókázott szegénykém a földön a két hátsó lábán. A szteroid injekciótól szerencsére hamar rendbe jött, csak utána jobban kellett vigyázni, hogy ne ugráljon fel az ágyra. AHA….mikor olyan jó a kisgazdi mellett aludni ? Az ágyunkhoz közel a cserépkályha mellett volt a fekhelye. Éjjel arra ébredünk, hogy lassan, vigyázva kimászik és lábujjhegyen oson be a gyerekhez. De a körme kocog a konyhakövön. Meg kell zabálni ! Gyerekszobába be, ágyra fel, gyerek takarója és hóna alá be. Reggel nézzünk, hogy alszanak ők ketten összebújva, és fogalmam sincs, a kutya hol kap levegőt.

canon1_034.jpg

20181116_085641.jpg

9 évet élt velünk, sok-sok szeretet, vidámságot hozott az életünkben. És bár azóta nem volt kutyám, mindig hálás leszek neki, hogy velünk volt, hogy része volt az életünknek. Visszaemlékszem arra sok kedves emlékre, amit vele átéltünk.

Ha van kedvetek írjatok ti is kedvenceitekről, milyen kedves emlékeitek, sztorijaitok vannak róluk.

 

Szőkenőőő

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesasopeauxroller.blog.hu/api/trackback/id/tr1614397748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyvagyok 2018.11.29. 08:06:09

Nagyon jó poszt, minden szava átjött :) Csak gratulálni tudok :)

Womb Raider 2018.11.29. 08:33:21

Én tavaly vesztettem el egy befogadott kóbor rondaságot.. 8 évig volt félig a mién, félig a szomszédoké.. úgy sírtam fél délután, mint egy kisgyerek. Ahogyan minden egyes elpusztult kis állatomat, macskákat, kutyákat, nyuszit, galambot.. és igen, valóban, amikor a kert végében a pici földkupac mellett állsz, félelmetes ürességet érzel de mogfogadod, hogy soha többet, mert mégegyszer nem viselnéd el..és aztán pár hónap után egy kóbor cicába botlasz a kapud előtt...és újra kezdődik.

2018.11.29. 08:55:41

Kutyik édik. Teljesen meghatják az embert a lényükkel.
Evolúciósan édesek a kutyák.
Aszongyák brit tudósok, hogy a kutyának baromi nehéz volt az emberhez csatlakozni az ősidőkben, mert az emberi társadalomnak olyan bonyolult szabályai vannak amiket egy kutya nem ért meg. Ezért állandóan rosszaságokat csinál, megrágja a cipőket például.
És a kedves cuki kinézete óvja meg attól hogy az ember elzavarja maga mellől.

A tehénszarba hempergés az meg a rejtő szag miatt van, egy vadállati reflex.

Szőkenőőő 2018.11.29. 09:02:24

@egyvagyok: köszönöm, örülök, hogy tetszett ;)

Szőkenőőő 2018.11.29. 09:09:58

@Womb Raider: Sajnos el kell fogadni, hogy viszonylag rövid életűek hozzánk képest. De az az öröm amit tudnak nekünk szerezni, mindent megér. Imádnivalóak egytől egyig :)

@Grünwald Tihamér: Na erre még nem gondoltam, hogy ezért rágja meg a cipőt :D
Meg a kakievés, amivel ki tudnak kergetni a világból. Kis disznók :) Arra azt a tanácsot kaptam, etessek vele ananászt. Igen amíg a gazdi szeme lát. Addig tuti nem ette meg :)

szociál 2018.11.29. 09:16:35

szomi tacsisztori :(

szociál 2018.11.29. 09:20:53

Volt egy kutyám, megrágta a cipőket.
El kellett altatni :simi

:)

szociál 2018.11.29. 09:22:23

Viccet félre téve.
Egyik rotimat megmérgezték.
Két németjuhászomat meg el kellett altatni mert betegek voltak, de szerencsére idősek, a mérgezett roti fiatal volt.
>(

2018.11.29. 09:43:59

@szociál: nekem a 250ezres Vass cipőmet rágta szét a kutya. De nem bántottam mert a kutya meg félmillió volt. LOL

Womb Raider 2018.11.29. 09:47:13

@Grünwald Tihamér: "A tehénszarba hempergés az meg a rejtő szag miatt van, egy vadállati reflex."

Érdekes, hogy nem mindegyik csinálja.. nekünk is volt olyan, ami ha talált valamit, ami kuuurva büdös volt, akkor kényszert érzett, hogy azon fetrengjen. Mindegy volt, hogy fél éve elásott cupákos csont, vagy döglött és oszló féleben lévő vakond, nem nyughatott.

@Szőkenőőő: "De az az öröm amit tudnak nekünk szerezni, mindent megér. Imádnivalóak egytől egyig "
a törődést, a velük való foglalkozást nagyon meghálálják.. bár mi soha nem neveltük egyiket sem tudományosan..mert arra lusták voltunk. Mégis, mindegyiknek jól felismerhető, karakteres személyisége volt. A legjobban a macskáknál látszott ez meg.

Szőkenőőő 2018.11.29. 09:47:29

@szociál:
Szegény roti, hogy képes bárki ilyet tenni. Nem is írom le mit tudnék tenni az ilyen mocskokkal....

@Grünwald Tihamér: Milyen kutya kerül félmillába? :O

Womb Raider 2018.11.29. 09:47:59

@Grünwald Tihamér: "250ezres Vass cipőmet rágta szét a kutya."

Lehet, hogy a rozsda volt... ne vádaskodj alaptalanul!

Womb Raider 2018.11.29. 09:50:09

@Szőkenőőő: Bármelyik.. amire lehet ennyiért vevőt találni :) ... aztán persze érdemes rajta hagyni az árcetlit..
Erről jut eszembe..

www.youtube.com/watch?v=_GSd8ciTy28

Verszaguccsi... beszabehu

szociál 2018.11.29. 09:53:57

@Grünwald Tihamér:
:))
Ne tarcsal argentindogot kiccipoid közelében :)
@Szőkenőőő:
:(
@Womb Raider:
:))))))))
Nap kommentye :)))))))

Szőkenőőő 2018.11.29. 10:11:02

@Womb Raider:
Én inkább kutyás vagyok, de azért szeretem a cicákat is. Csak a másét :)
Nekünk muszáj volt megnevelni, mert városi kutya lévén neki is alkalmazkodnia kellett a saját biztonsága érdekében, pl ne ugráljon a hídon kocsik után, hanem szépen jöjjön mellettünk.

Azt nem tudom meséltem-e már, hogy az egyik ismerősöm vett egy fehér aprókutyát, valamelyik drága divatos darabot méregdrágán, és mikor sétálni vitte az első alkalommal, felkapta egy bagoly, és elvitte? Szegény kutyi!!!

Rozsda :DDDDDDD

szociál 2018.11.29. 10:44:18

@Szőkenőőő:

:))))))))))

Gazdi meg kiabál a bagoly után hogy Zsebibabaaaaa segítség elrepült !!!!
:))

szociál 2018.11.29. 10:46:39

Egy bullterriert nem kap fel egy bagoly, ezért kell asztat venni.
Játék közben letépi a vállad, az se baj, vissza varrják.
Ő visz el sétálni, nem fordítva, szóval testmozgás is meg van.
És szanszos hogy nem fognak megerőszakolni bullterrier sétáltatás közben :)

apropó bullterrier, mi régen a csajokat muffterriernek hívtuk :))

LucretiaBorgia 2018.11.29. 11:22:41

@Womb Raider: Én már meg tudom állni az újabbakat, de csak mert lakásban élek, keveset vagyok otthon és kínzás lenne. Talán 5 éves lehettem és szerelmes a szomszéd szürke, póni méretű kutyájába, ő meg belém. Lovagoltam rajta, a fülét gyűrtem, bármit tűrt. King-nek hívták. Nem emlékszem hány évig tartott. Aztán egyszer sírva jön a szomszéd, hogy Kinget kórházba kellett vinni. Nekem nem mondtak semmit napokig. Aztán bevallották, hogy meghalt. Bömböltem. Nem ettem. Nem beszéltem. Orvoshoz vittek. Aztán valahogy csak túléltem.
Két macskámat elgázolták. Hál istennek a tacsim természetes halált halt.
Nem bírom én ezt... :(:(:(

Szőkenőőő 2018.11.29. 11:25:17

@szociál:
muffterrier :) a csajok is tudtak róla? Mert akkor érthető miért nem tudtatok csajozni :D

@LucretiaBorgia:
És még azon ki se akadtam, hogy egy cipő 250 ezerbe kerül :D

LucretiaBorgia 2018.11.29. 11:36:28

@Szőkenőőő: A kutya összesen tehát 625 000 HUF volt, hozzá kell adni a Vass cipő felét. Én nagyon bunkó vagyok, basszus. Vass cipőről még az életben nem hallottam.....
De utána néztem. Íme !

www.vass-shoes.com/hu/modellek/0/0/0/0/0/webshop

Monnyuk buzi gyönyörűek ! Buta Tihi, fenéért nem zárta el ??? Még az én szépérzékem is sajog a veszteségtől.

szociál 2018.11.29. 11:48:43

@Szőkenőőő:

nem vagyunk parasztok :)
magunk között , lapítva :)

szociál 2018.11.29. 11:51:01

@LucretiaBorgia:

én is azt hittem hogy lemezekből hajlítják mint a páncélzatot, heggesztés meg fhaszom van rajta :))

szociál 2018.11.29. 11:51:58

@LucretiaBorgia:

szép topogók, nem ebben mennék le havat lapátolni :)

Szőkenőőő 2018.11.29. 12:51:51

@LucretiaBorgia: Elképzeltem a pici Borcsát, ahogy emészti a bánat a kedvenc kutya után. Simi :)

@szociál: Legyen bullterrier....amúgy nem hülyeség. Volt egy kutyás barátnőm, akivel együtt sétáltattuk mindig a kutyákat. Neki erdélyi kopója volt. Az ő kutyája játékos volt, de úgy rontott rá kutyákra, mintha harcolni menne. Mikor mondtam neki, hogy jobban kéne figyelnie a kisebb kutyákra, közölte, hogy figyeljen az akinek kisebb a kutyája.
És ez nem kirívó eset sajnos, sok nagykutyás van ilyen állásponton.

Womb Raider 2018.11.29. 13:11:28

@LucretiaBorgia: "Nem bírom én ezt... :(:(:("
Ajj..dehogynem.. amikor 5 éve novemberben találtam egy cipősdobozba rejtett kis szőrgombócot nem volt szívem beadni a menhelyre és persze, hogy bekvártélyoztam a szobánk elé ... aztán éjjel sírt a kis nyomorult, gondoltam, ha hallja a szuszogásunkat, csak lenyugszik.. úgy is volt. Aztán hajnalban arra ébredtem, hogy a fülcimpámat csócsálja és brünnyög :O
Végül a sógornőm elszerette.. persze van másik macskám is, ő már idősebb, tízen bőven túl van és egyre több időt tölt el benn.. csak olyankor hajlandó kivonulni, ha a kerti madáretetőnél elegendő számú préda gyűlik össze. Akkor képes fél napig átszellemülten lesni a cinkéket, rigókat..és addig nem is nyugszik, amíg nem fog legalább egyet. (Persze nem eszi meg..)

A kutya-macsak szvsz sok idős ember túlélésében játszik szerepet, de természetesen minden korosztály esetében (főleg a nagyvárososk dzsungelében élőknél) a katalizálja a társas kapcsolatokat. Ha van kutyád, nem vagy egyedül..és arra is nagy az esély, hogy ember barátod is akad hamar.

2018.11.29. 13:23:04

@LucretiaBorgia: a webshop a proliknak való. Az igazi urak méretre csináltatnak és akkor duplája az ára :-)))

szociál 2018.11.29. 15:32:02

@Szőkenőőő:

:)
Bullban az a cuki ahogy döcög, kis vasaló fejű :)

szociál 2018.11.29. 15:35:03

@Womb Raider:

Van betegeknek állatsimogató, hamarabb gyógyul meg az aki kutyákat simizm vagy pónilovakat.
Az Ebolás csimpánzok simizése még nem terjedt el, de a parlamentbe bevinnék egyet, hogy ugrálja össze a fideszkádéempés kis buzikat :))

Nincs több politika :)

Szőkenőőő 2018.11.29. 15:54:18

@Womb Raider: Mondjuk egy kutyát be is kell illeszteni a napirendbe, ha lakásban van tartva. Nem olyan egyszerű megoldani napi sétákat még akkor sem, ha családban él. Egyedülállóknak meg munka mellett még nehezebb. Bár az tény, hogy kutyával könnyebben lehet barátkozni, ismerkedni :)

@szociál:
Debeteg vagy :D:D:
Amúgy a bullterrier nekem neeeem!!!

szociál 2018.11.29. 15:59:10

@Szőkenőőő:

Én inkább németjuhász párti vagyok, tök okosak, kemények mint állat, hullik a szőrük :)

LucretiaBorgia 2018.11.29. 16:29:29

@Grünwald Tihamér: Le ne baszcsizzál már :):):) Csak meg akartam mutatni a többieknek, hogy mégis milyen cipőkről beszélsz, beszélünk. Eszembe se jutott (ezek után, de előtte se) hogy prolinak nézzelek.
Kifejezetten bosszantott, hogy igencsak érdekel a divat (cipő és parfüm mániás vagyok), hogy lövésem sincs.
Úgy tűnik eddig még nem hozott össze a sors Vass-as úrral :):):)
Inkább olasz márkásokkal. De dicséretes, hogy Te a magyar manufaktúrát támogatod !

LucretiaBorgia 2018.11.29. 16:31:32

@Grünwald Tihamér: Jaaaa, hogy az zavar, hogy webshop-ban 500 EUR a legdrágább ???? Ezerbocs ! Ne haragudj ! Figyelmetlen voltam.

Womb Raider 2018.11.29. 17:40:19

@LucretiaBorgia: "Jaaaa, hogy az zavar, hogy webshop-ban 500 EUR a legdrágább ????"

1 cipő 500, 2 cipő az 2*500.. 3 az 1500, 4 az 2000 i tak dálse.. Hány lába van egy embernek? Számold meg fiam! Egy, kettő.. nem is sok! Kettő lába van!

2018.11.29. 19:25:03

@LucretiaBorgia: áá csak lazán, itt mi viccelődünk csak. Valójában azért tudok néha irni mert itt a hajléktalanszállón néha bejön a máltai szeretetszolgálat ingyenwifije. Asse tudom miaza a cipő, egy öreg gumicsizmám van csak. Még a nagyapámat abban zavarták haza a donkanyarból és ennyi volt az örökségem.

@Womb Raider: cipőket párosával árulják a boltokban, tehát 2 db-ot: egy jobb és egy bal lábra valót.

LucretiaBorgia 2018.11.29. 19:26:34

@Womb Raider: Ne pinkelj! A cipő ára 2 db. Cipő, azaz 1 db. Pár ára. :):):)
Na, ja, ha extrakkal kéred, a bütykeidre hitelesitve, az lehet a duplája!

LucretiaBorgia 2018.11.29. 19:30:29

@Grünwald Tihamér: Ühümmmm.....
És a hajléktalanszállón egy magazinban olvastál a csuda cipökről....
Együttérzek! Könnyeim a maradek cipőre csorognak..
Pedig asszittem tleg veszteség ért. Csak ugrattál...

Untermensch4 2018.11.29. 20:43:20

@szociál: "Én inkább németjuhász párti vagyok, tök okosak, kemények mint állat, hullik a szőrük :) "
Nagyanyámék első németjuhásza nagyon okos volt, a félig foxi kölyke is. Arról először elhittük hogy hülye de kiderült h az anyja olyankor vicsorgott rá hogy húzza meg magát amikor tudta hogy nem látjuk mert tudta hogy rászólnánk.
Amaz meg sokkal később a második németjuhászt (amelyik viszont segghülye volt de kedves) kezelte ésszel. Csinált hamis riasztást amikor kaptak enni. Tudtah a hülye megy előre mint "főnök", ő meg szépen megette a saját kajáját és csak utána a sajátját mert tudta hogy van elég idő amíg a hülye nézi h mit is ugat tképp... :) na jó, annyira nem volt hülye, amikor nagyanyám véletlenül majdnem felgyújtotta a konyhát a bekapcsolva hagyott tűzhellyel akkor a kutya át tudta gondolni hogy az ebéd utáni alvás szentségének szabályát a tűzveszély felülírhatja. :)

szociál 2018.11.29. 21:03:10

@Untermensch4:
:))
Okos kutya nem hagyta megsulni nagymamat :)
Mert akkor mit kap holnap?

Untermensch4 2018.11.29. 22:29:30

@szociál: Szokták mondani hogy a kutya elől elvenni a kaját veszélyes. Nagyanyám kutyái tudták hogy bízhatnak abban, kapnak enni. El lehetett venni előlük a fél perccel előbb odaadott táljukat is, derűsen és optimistán szemlélték a folyamatot. :)

csevely 2018.11.29. 22:41:04

Ez egy gazdag és boldog ország, bárki bármit mond.
qubit.hu/2018/10/03/minden-harmadik-magyar-haztatasban-van-legalabb-egy-kutya-mi-vagyunk-az-egyik-legnagyobb-ebtarto-nemzet

Kertesházas körzetben élek, 100 méteres sugarú körön belül 50-60 kutya van. Telkenként 1-4. És 6-10 mindig ordít. Igen éjszaka is.
Élmény végigmenni bármelyik utcán kerítést szétszedni akaró, ordító dögök között. Volt mikor kérdeztem tulajokat ( már lemondtam, hogy megértsem ), hogy miért akar szétszedni? A válasz egyszerű volt: védi a területét. . na comment.

Womb Raider 2018.11.30. 06:27:17

@csevely: "Kertesházas körzetben élek, 100 méteres sugarú körön belül 50-60 kutya van. "

Jó sűrűn lehetnek a házak.. vagy az Illatos úton laksz.. az r100 m-es kör ~30-35 átlagos kertes házat fedhet le.. :)
Az 1-4 kutya matematikailag valóban szükséges, de a cigánytelepek kivételével nem nagyon találsz helyet, ahol ilyen sűrűségben lennének kutyák. Nem mérvadó, de most összeszámoltam az utcánkban tartott ebeket.. hááát.. átlagban még 1/4 kutya sincs, pedig a legkisebb telek is van vagy 2000m2

Womb Raider 2018.11.30. 08:22:41

@Grünwald Tihamér: :)))) Sajna egyre kevesebb helyen.. :) Kismegyeren, Pinnyéden, Ménfőcsanakon.. Barátiban.. a hegyben (bár az már nem Győr, de sok-sok győri lakik ott :) )

szociál 2018.11.30. 12:27:08

@Untermensch4:

Nem mindegy ki veszi el a kaját az orra elől, ha a szomszéd cigány tenné akkor nem biztos hogy derűs mosollyal a pofiján szemlélné a folyamatot :)

Untermensch4 2018.11.30. 14:04:44

@szociál: Azt szokták mondogatni h a saját gazdájának/gazdáinak veszélyes. A kerítésen belül jogtalanul tartózkodónak már eleve az ott tartózkodás veszélyes... :) Bár ebben a műfajban is vannak stílusbeli eltérések. Pl egykoron egy tanyára ment a felvásárló a húsipartól. A gazda nem volt otthon és meg kellett várni mert a 10-13 kuvasz szerint bárki jöhet de a gazda dönti el hogy el is mehet-e élve. :)

szociál 2018.11.30. 14:58:17

@Untermensch4:
Ilyenről hallottam én is hogy bejohet, de ki már nem engedi a kutyuli :)

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.11.30. 15:01:42

Megoldás a keresztény világnézet. Járjunk Jézus korbácsával, s ne féljünk oda csapni.

Szőkenőőő 2018.11.30. 15:14:59

@maxval balcán bircaman:
Izé.....kit kell megcsapkodni a nevezett korbáccsal???

LucretiaBorgia 2018.11.30. 15:24:21

@maxval balcán bircaman: Tisztelettel kérdezem Te hogy kerültél ide ?

LucretiaBorgia 2018.11.30. 15:26:47

Ne fáradj ! Már tudom, de genere miatt....

Szőkenőőő 2018.11.30. 15:59:39

@maxval balcán bircaman:
Ezzel kb egyet is értek, csak én nem Jézusra bíznám a büntetést.

@Zed is not dead yet:
A birka is egy háziállat :)

csevely 2018.11.30. 19:20:48

@Womb Raider:
Akkor nagy levegő és igen, egy cigányputrikból álló Debrecen nevű város ( tanya) központjában, a Kósa tértől 1500 méterre levő helyről van szó. Ámbátor a kiüresedő házakba, amik tényleg kis, 150 négyszögöles telkeken vannak, romániai migránsokat költöztetnek. És mint főnököd mondta, hozzák a kultúrájukat is. Bezony. Van galamb, pulyka, gyönygytyúk, desznyó, nyúl, csirke.........medveölő kutya. És mint az egyikük mondotta, meg vannak csibészelve.
Valami olyasmit jelent, hogy ha bármi történik, szétszedik a környéket.
Kisgyereket levegőztetni, lazán hazamenni, sétálni...stb na ne, azt soha.
Ahhoz be kell autózni a belvárosba, külsőségre..
Ámbátor az is nagy élmény, mikor a második emelet fordulójában szembejön egy 70 kilós póráz,szájkosár nélküli eb.
Egy munkatárs azért zohorált, hogy elit környéken a társasház 3. emeletén harci kakast tartottak, ami végig ordibálta a napot.
A lényeg, de tényleg, hogy van 9 millió embernek 4 millió kutyája.
És ugye a törvény szerint egy nagytestű kutyának biztosítani kell 25 négyzetméter szabad teret. Míg ugye a zembernek:
444.hu/2018/11/27/a-legtobben-20-negyzetmeter-alatti-garzonokat-keresnek-budapesten

Womb Raider 2018.11.30. 20:54:22

@csevely: :)
Romániai migránsok??? Nekem azt tanították a 444-en és a b1-en, hogy Romániában már magasabb az életszínvonal, mint nálunk.. ez igy nem áll össze.

"És mint főnököd mondta,"
Nekem ugyan nem az.. de ha te úgy szocializálódtál, hogy mindig valaki előtt kellett hajbókolnod, akkor örömhírt mondok: az idők változnak. Lehetsz a magad ura..

Sajnálom, hogy felétek ilyen cudar világ van.. de megértem, kell egy ellenség! Minarik is megmonta.. a román 'migráns' .meg majd az ukrán, mert azok is a fideszre fognak szavazni és megeszik a magyarok nyugdíját..a kutyáik meg a nyugdíjasokat.

..és.. hogy fokozzam a genyóságot.. én maximális megértem azokat az embereket, akik a talpalatnyi földjükön nem térkövet és műfüvet gondoznak, hanem kisállatokat..ez nem az általad gúnyolt "kultúra" hanem az életösztön, a függetlenség visszalopása a városokba terelt , addig kétkezük munkájából, a földből élő emberek ösztöneinek felszínre törése.
Ha nem érted ennek jelentőségét, az nem baj, de ne tekintsd őket ellenségeidnek ezért.. nem tudhatod, hogy nem jön-e el az idő, amikor a tescoban éppen nem terem semmi és ha nem akarsz éhen pusztulni, akkor az ő kutyájuk elől kell ellopni a gyöngytyúk farhátját..
(Ti szoktatok nagy borúlátó jóslatokkal riogatni.. de gondoltam, ezen aspektusát is meg lehet látni mindennek..)
A kutyatartás a vidéki (tudom, Debrecen egy metropolisz) élet, a kertes-családi házas lakóterületek velejárója, természetes része. Kell szabályozni, de a ló túloldalára átesés is gyakran előfordul. Fura, hogy régen ebből sosem volt gond, csak mióta kitört a demokratikus menyország..
....

"a-legtobben-20-negyzetmeter-alatti-garzonokat-keresnek-budapesten"
Hát ja.. mert megint más emberek az ingatlan fejlesztésben/bérbeadásban látták meg a meggazdagodás lehetőségét..és a piacra bízták az árak kialakítását.. éljen a kapitalizmus, és a szabadpiac!

csevely 2018.12.01. 12:31:04

@Womb Raider: @Grünwald Tihamér:
Egy városban, galambszaros kerti bútorzaton, disznószarral pikánssá tett levegőben bográcsolás élménye megfizethetetlen.
A többire ott a MASTERCARD.

Womb Raider 2018.12.02. 10:13:39

@csevely: Na, most képzeld el, hogy a szomszédod mennyire utál, amikor te bográcsozol ,ő meg ruhákat szeretne teregetni..
Békés egymás mellett élés.
(Bunkó egy galamb-populáció lehet felétek, mert erre nem nagyon szarnak a kerti bútorra.. a városi galambok inkább az aszfaltdzsungelt kedvelik, ahol a nyugdíjas galambvadászok etetgetik őket)

csevely 2018.12.02. 21:17:15

@Womb Raider:
A bográcsolásnak akkor lett vége, mikor a házamtól 15 méterre telepítette a disznókat. Onnantól senki sem tud hányinger nélkül kint lenni. A galambok a másiké, az 40 méterre van, de hatalmas galambjai vannak, nem repülnek, szinte csak ugrálnak. Valami hasonlók: kisallattenyesztes.hu/magyar-galambfajtak-a-magyar-orias/ 30-40 darab, mindenféle színben.

"Romániai migránsok??? Nekem azt tanították a 444-en és a b1-en, hogy Romániában már magasabb az életszínvonal, mint nálunk.. ez igy nem áll össze."
Mikor szabadon átjárható lett a határ, akkor a határ 15-20 Km környezetében minden régi üres házat felvásároltak a románok, innen járnak Romániába dolgozni, mint ahogy az ottan maradt őslakosok is.
Mint mondták, olcsóbb volt egy öreg tornácos ház itt, mint odaát egy blokkban, egy lyuk. És nem az itteniek járnak Nagyváradra bevásárolni.

"A kutyatartás a vidéki (tudom, Debrecen egy metropolisz) élet, a kertes-családi házas lakóterületek velejárója, természetes része"
Természetesen, mint az egér, patkány is. Halleluja. . .
bár éppen most volt probléma a patkányok által uralt Budapest:)))

" Fura, hogy régen ebből sosem volt gond, csak mióta kitört a demokratikus menyország.."

ez a hónap mondata. Lopom is:)

LucretiaBorgia 2018.12.03. 10:08:23

@csevely:
" Fura, hogy régen ebből sosem volt gond, csak mióta kitört a demokratikus menyország.."

ez a hónap mondata. Lopom is:)

Könyveljük vissza kreatívan novemberre. A December még előttünk van és jó hosszú, karácsonnyal súlyosbítva. Adjunk esélyt egy újabb hónap mondatának :):):)

És mielőtt Pannon lecsap rá: mennyország :):):) két nyö-vel
Húúúú, de jólesett ! Az első lépések, (nyelvtan)náciként....

csevely 2018.12.03. 13:51:09

@LucretiaBorgia:
Ha nem mondtam volna még eddig , talán nem elégszer, én szeretem a NŐ-ket.
Visszadatálni? hja . Mindent lehet.
Ha olyan szép is vagy, mint eszes, akkor elvesznék látásodtól:)
És tudod : "szebb jövőt ". . .

@Womb Raider:
Nem akarok már kötözködni veled, így csak annyit kívánnék így szeretet ünnepe előtt, hogy valami hasonló szomszéddal áldjon meg az úr, és tudatosuljon benned, hogy a kedvenc kisállattenyésztő imádatod miatt töredékére esett a házad értéke, illetve lehet eladhatatlanná vált.
Azaz menekülni sem nagyon tudsz . De hogy egy klasszikust idézzek magvas gondolatával:
" Ha nem érted ennek jelentőségét, az nem baj, de ne tekintsd őket ellenségeidnek ezért.. nem tudhatod, hogy nem jön-e el az idő, amikor a tescoban éppen nem terem semmi és ha nem akarsz éhen pusztulni, akkor az ő kutyájuk elől kell ellopni a gyöngytyúk farhátját.."

Womb Raider 2018.12.03. 14:00:41

@csevely: Blablabal.. látom visszatértél és veled együtt a hangod is.

Szerintem kicsit túltoltad a történetet.. esetleg a szembeszomszédodba még lehetett volna 4 növendék bikát kötni az istállóba és kellenének még méhek is..

"így csak annyit kívánnék így szeretet ünnepe előtt, hogy valami hasonló szomszéddal áldjon meg az úr, és tudatosuljon benned, hogy a kedvenc kisállattenyésztő imádatod miatt töredékére esett a házad értéke, illetve lehet eladhatatlanná vált."
Látod, mekkora szerepe van az előrelátásnak? Olyan helyen építkeztünk, ahol elenyésző a valószínűsége ilyen természeti csapásoknak :P
De, hogy a lelked kisimuljon, fogok panaszkodni arról, hogy a rókák lyukat ástak a kerítés alatt és két éve az őzek megrágták a kiwi csemetéket.
..sőt.. vígasztalásul csak annyit: áldd a sorsot, hogy nem egy baráccságos kiccsalád költözött a szomszédodba..